contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Blondies Delicate și Rozalii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 

    Am prăjitura asta în minte încă de joi seara. Mă tot gândeam și răzgândeam ce dulce să fac în weekend. Și mi s-a pus pata, nu știu singur cum dar tare bănuiesc că din cauza unei poze drăguțe peste care am dat în căutare de inspirație, pe căpșune. Da, deci trebuia să fie cu căpșune. Și încă de vineri dimineață aveam in cap pozele acestea cu pătrățele de ceva și felii delicate de căpșune deasupra. Dar nu mă puteam decide cu ce să fie acele pătrățele. Primul gând a fost să fie brownies. Se potriveau și totuși nu prea în poza din capul meu. Mm...nu simțeam că ar fi ”the one” pentru sfărșitul acesta de săptămână. Și ce mult așteptat a fost sfărșitul acesta de săptămână! Aproape că acceptasem ideea cu brownie-ul căpșunos, când, brusc și dintr-o dată am avut the waited insight! Și-am zis: Să fie cu alb! Și ce bine că am zis așa! Creierul meu, ultra-încântat  de idee a și procesat rapid câteva imagini delicate, feminine și rozalii, așa ca prăjiturica asta cu cea mai fină densitate. Doar că de la imaginile creierașului meu până la existența lor reală a fost un drum pe care nu l-am plănuit. Am zis să fiu și eu ceva mai profi, că doar am aparatul de ceva săptămâni... Să renunț la focalizarea automată, să-mi folosesc frumos ochiul drept și să fac poze drăguțe în format raw, că doar așa citisem că ar fi mai indicat. Numai poze drăguțe nu au rezultat. Focalizare proastă, ochi drept care nu voia să își facă treaba pentru că cel stâng nu voia să stea închis și formatul raw care mi-a dat peste nas de tot, hotărând el să nu mă lase să deschid pozele. Nu mai zic ce prost m-am simțit în momentul de maximă conștientizare a faptului că încă (și probabil mult timp de acum încolo) nu am nici minimul habar să folosesc jucăria asta mai deșteaptă ca mine, care, deocamdată, pe modul automat știe mai bine decât mine ce și cum trebuie făcut. Am lăsat aspirațile de fotograf și am refăcut pozele lăsând aparatul să facă ce știe el mai bine. Lăsând pozele deoparte, prăjiturica asta albă este minunată. Textura densă și cremoasă și gustul bogat de vanilie combinate cu crema pufoasă de căpșune... o prăjitură pe cât de simplă, pe atât de fină. Și așa s-a încheiat lungul și anevoiosul proces a căutare și redare a desertului din acest weekend.Poate data viitoare îmi iese cu tot cu raw.


     
      Ingrediente

      White chocolate blondie
  • 200 gr ciocolată albă
  • 100 gr unt
  • 2 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 150 gr făină
  • 100 gr zahăr
  • baton / esență de vanilie
      Strawberry icing
  • 250 gr mascarpone
  • 300 gr căpșune
  • zahăr după preferință (sau după cât de dulci sunt căpșunele)

 
      Am topit ciocolata împreună cu untul, pe baie de abur (fără ca vasul cu ciocolată să atingă apa) până s-a încorporat untul. Am batut, cu mixerul, cele 2 ouă împreună cu zahărul, până am obținut un amestec pufos (cam 3 minute la viteză mare). În amestecul de ouă am adăugat 2 linguri de esență de vanilie. Am amestecat, ușor, compoziția de ouă cu cea de ciocolată. Am cernut făina (în care am adăugat praful de copt) peste amestecul de ouă și ciocolată și am amestecat compoziția de jos în sus, nu prea mult, pentru a nu strica textura pufoasă. Am pus amestecul în tava tapetată cu hărtie de copt. A stat în cuptorul preîncălzit, la 160-170 de grade (pentru a nu se rumeni prea tare deasupra) cam 25 de minute. După răcire am ținut prăjitura o oră la frigider (îmi place textura cremoasă pe care o are după ce e ținută la rece).
     Pentru icingul de căpșune, am mixat căpșunele în blender (după ce am ales câteva pentru decor) și am adăugat cam 3 linguri de zahăr (nu erau deloc dulci, dar miroseau minunat). Am mixat mascarponele până a devenit cremos, după care am adăugat treptat amestecul de căpșune. Am obținut un icing cremos și ușor pufos, foarte potrivit cu aroma de vanilie a prăjiturii cu ciocolată albă.
     Un gust fin și delicat, ca și culorile desertului.



http://dear-husband-dear-wife.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss