contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bomboane De Martipan Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Martipanul este un desert de sine statator, insa se lasa transformat in tot ce doresti.
L-am modelat in fel si chip, am imbracat torturi si prajituri cu el, iar acum l-am facut bomboane .
De obicei imi fac martipan singura, insa de data asta l-am comandat pentru ca am avut nevoie de o cantitate mai mare.
Acesta are continut ridicat de migdale, peste 30 %...asta inseamna ca pe langa dulce e si deosebit de gustos. Se simt migdalele si la  gust, dar mai ales la textura.
La modelaj se comporta putin ciudat, deoarece e mai "brut", insa pentru  bomboane e perfect.
Asadar , pentru bomboanele de martipan si ciocolata  e nevoie de : martipan si ciocolata :))....putin lapte si cateva ustensile : o cratita, o lingura, o furculita , un gratar si o tava .
Mai intai am hotarat din ce cantitate de martipan sa fac bomboanele. M-am oprit la 300- 400g.( n-am cantarit , doar din ochi ;)  )
Am modelat bomboanele in forma aceasta...de lacrima ?! ...asa mi-a venit .

Am topit 200g de ciocolata ( 52% cacao )  impreuna cu 50-60 ml lapte.

Apoi am dat martipanul prin ciocolata ajutandu-ma de lingura si furculita

Am lasat bomboanele sa se scurga de surplusul de ciocolata pe un gratar  pus deasupra unei tavi .

Le-am pus apoi in frigider unde au stat peste noapte.
Astazi le-am ambalat ...

Le voi oferi drept MARTISOR  celor dragi :)

Insa inainte am vrut sa ma conving daca sunt bune :)


Sunt nemaipomenit de bune. Data viitoare le voi da strat dublu de ciocolata ;).
FITI BINECUVANTATI ! :)