contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bouneschlupp(supa Luxemburgheza De Fasole Verde)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Made by Liana



O supa regala!
Din cartea regala de bucate a Principesei Margareta a Romaniei, aceasta reteta i-a fost oferita de Principesa Anne de Ligne, membra a unei vechi familii princiare belgiane.

Parca ma vad si io cu coronita pe cap...hi,hi...cat despre supa...fasolea verde nu mi se pare a fi princiara, mai ales cu carnati, dar na...daca e reteta regala, e reteta regala! Si a iesit foarte buna, nu am facut-o niciodata in acest fel, deci v-o recomand cu o mica plecaciune :P
Ingrediente:
450g fasole verde proaspata,
225g cartofi mijlocii curatati si taiati cubulete,
300g sunca(bacon) taiata cubulete,
1 1/2 litri apa rece,
1 morcov mijlociu taiat cubulete,
1 hasma mare taiata marunt,
2-3 linguri de smantana,
1 lingura de arpagic verde tocat marunt,
pentru ecor,
carnati (optional, d epreferat carnati in stil german, care nu sunt iuti),
sare si piper, dupa gust.
Mod de preparare;
Spalati si curatati fasolea, apoi taiati-o in bucati mici. Eu am avut fasole la borcan, am folosit doua borcane de 500g.
Intr-o cratita de fonta(...?) caliti sunca la foc potrivit-eu am folosit o tigaie-pana cand devine maronie si crocanta. Daca folositi carnati, adaugati-i si pe acestia si caliti-i pana cand devin maronii.
Carnati de casa, facuti de soacra-mea si sunca afumata facuta de tata-ce vorbesti?-un miros si un gust demential!

Puneti sunca si carnatii pe un servetel absorbant, pentru a indeparta grasimea din carne. Pastrati grasimea in cratita.
Adaugati in cratita morcovii si hasma- asta e o ceapa mica, dar cum se cere o hasma mare, am pus o ceapa normala :P- si caliti timp de aproximativ 3 minute. Nu trebuie sa prinda culoare, ci doar sa fie moi. Adaugati usturoiul, amestecati putin si apoi adaugati fasolea.
Turnati apa rece pste legume, pana le acoperiti. Aduceti la punctul de fierbere si apoi reduceti focul, pe urma puneti un capac. Adaugati jumatate din bacon, pentru savoare, pastrand cealalta jumatate pentru garnitura.Fierbeti timp de 30 de minute.
Adaugati cartofii in cratita si amestecati. Fierbeti la foc mic, cu capac, pentru inca 20 minute, pana cand cartofii devin moi. Puneti sare si piper dupa gust.
Opriti focul. Daca folositi carnati, puneti-i intregi in supa, ca sa se incalzeasca. Inainte de a servi supa, adaugati smantana, amestecand-o incet, fara sa faramitati cartofii deveniti foarte moi.
Scoateti carnatii intregi din supa si yaiati-i felii. Puneti supa in farfuriile de supa sau boluri, apoi adaugati feliile de carnati deasupra si presarati arpagicul taiat-in cazul meu, patrunjel proaspat.
Scuzati luminozitatea fotografiilor, am pozat dupa-apus :(

Servire: Serviti supa cu paine crocanta, din cuptor!


Ei, cine s-a mai simtit ca o printesa? ;-))))


Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com

Author:Liana10