contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Branzoaice

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Ingrediente:

Pentru aluat :
apa calduta 350 - 400 ml
faina cat cuprinde aprox -800 g
un praf de sare
1-2 lingurite de zahar
Pentru umplutura desert:
500 g branza de vaci proaspata
2-3 oua
2 linguri smantana
zahar dupa gust
2 pliculete de zahar vanilat
Pentru umplutura aperitiv:
300 g branza dulce
200 g telemea cu sare
putin cascaval ras
1-2 linguri smantana
2-3 oua

Mod de preparare:

Se framanta un aluat potrivit pentru intins foi, adaugandu-se treptat apa si faina.
Imediat dupa ce este framantat, aluatul se taie in bucati mici din care se fac bilute. Acestea se intind in foi de 4 - 5 mm.
Pe fiecare foaie intinsa se pune o lingura de compozitie si se imprastie pe jumatate din foaie, iar a doua jumatate, se pliaza peste prima margine. Aluatul este presat cu varfurile degetelor. Apoi, se taie aluatul la 1 -2 mm de unde a fost presat cu degetele si apoi se indeparteaza marginile.Se prajesc in ulei incins , dupa care se scot pe hartie absorbanta pentru a se indeparta surplusul de grasime.Se pot servi atat calde cat si reci.
Pofta buna!


 

 

 

 

 

 

 

 


Articol recomandat de valentinaghidculinar.blogspot.com