contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Brioșe Cu Afine Roșii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am folosit aceeași rețetă de brioșe perfecte de aici. De data asta cu afine uscate (o tavă) și afine uscate + ciocolată (a doua tavă). O combinație foarte bună - gustul acrișor al afinelor se îmbină perfect cu dulceața aluatului.

Încă mai exersez la toppingul ăsta ca să-mi iasă perfect - este o combinație de unt, zahăr și făină.


Profit de ocazie ca să atrag atenția asupra unor aspecte, pe care nu le-am găsit nicăieri subliniate în rețetele și modurile de preparare ale brioșelor:
* NU amesteca aluatul foarte mult. Lasă-l așa cocoloșit, cu zahărul netopit. Dacă îl omogenizezi riști să devină prea lichid și nu mai are forță să se ridice frumos în timpul coacerii.
* Folosește hârtii potrivite pentru forma ta - ar trebui să ocupe fix spațiul destinat lor, niciun centimetru mai mari/înalte.
* NU umple mai mult de 3/4 din formă cu aluat - brioșa are nevoie de spațiu să crească. Trebuie să ai grijă mai ales dacă ai amestecat aluatul prea mult sau ai folosit o formulă din care a rezultat un aluat foarte moale -- nu vor crește frumos, ci se vor revărsa peste marginea hârtiei de copt.