contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Brioşe Cu Caşcaval

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Vă prupun o reţetă de brioşe cu caşcaval, uşor de făcut şi foarte gustoase. Sunt preferatele mândrei mele ca şi gustare la muncă. Merg de minune cu iaurt, gem sau bere (la meci) ;). A doua zi sunt şi mai bune.

Ingrediente:
- 4 ouă (nu foarte mari);
- 2 linguri zahăr;
- 1 vârf de sare;
- 1 plic praf de copt;
- 4 linguri smântână;
- 4 linguri ulei (puteţi folosi şi ulei de măsline);
- 200g făină;
- 400g caşcaval (eu am folosit caşcaval vegetal).
Preparare:
- caşcavalul se dă prin răzătoare cu blândeţe, şi se amestecă cu toate ingredientele enumerate mai sus până nu mai protestează nimeni. Făina, împreună cu praful de copt,  nu uitaţi să le cerneţi înainte de a le folosi. Amestecaţi cu nădejde până se înglobează bine toate ingredientele. Aveţi grijă să nu aveţi cocoloaşe.

- ungeţi cu un pic de unt o tavă cu forme de brioşă (puteţi pune şi hârtie de copt). Adăugaţi cam 2 linguri de compoziţie în fiecare formă (ideea e ca forma să fie plină până la jumătate).

- se încinge cuptorul la 200 grade, şi lăsăm 25-30 de minute. Verificaţi din când în când cu o scobitoare, sunt gata când scobitoarea iese curată.

Să aveţi poftă.