contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Gem De Prune (sau Ciocolata)

articol scris de oanams blog Ce mancam NOI

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Au început prin a fi brioşe cu gem de prune, dar la cererea „beneficiarilor” s-au transformat şi în câteva brioşe cu ciocolată. La fel de bine pot fi brioşe cu gem de gutui, de căpşuni sau… ce gem e pe gustul „beneficiarilor”; dar, la fel de bine, pot rămâne simple brioşe.

Iată ce ingrediente sunt necesare:

-          4 ouă

-          150 gr unt (moale, la temperatura camerei)

-          150 gr zahăr brut

-          200 gr faină de secară

-         1 lg coajă rasă de portocală

-          ½ lg sare

-          1 pliculeţ praf de copt (cam 2 lg)

-          Gem de prune sau cremă de ciocolată

_SAV4529 copy

Primul lucru pe care l-am făcut în prepararea acestor brioşe a fost să… pornesc cuptorul :) – la 175 de grade.

Apoi, mi-am luat din dulap bunul prieten, robotul de bucătărie şi am mixat untul cu zahărul până ce acesta din urmă s-a topit; dacă nu aveţi răbdare să se topească (e zahăr brut şi nu se topeşte aşa repede ca cel alb), începeţi şi adăugaţi pe rând ouăle; unul câte unul, toate cele 4, până când se omogenizează frumos; până la acest moment, mai mult ca sigur zahărul s-a topit.

Vine rândul fainei, toată o dată sau puţin câte puţin, nu are importanţă; urmează praful de copt, sarea şi coaja de portocală; datorită robotului, aluatul ar trebui să fie frumos omogenizat, fără cocoloaşe.

Am scos minunata tavă pentru brioşe şi am căutat în dulap hârtiuţele pentru brioşe… pe care nu le-am găsit… :( . Mda, stocul s-a terminat, deci am pus tava la loc şi m-am reorientat către alte hârtiuţe pentru brioşe, de dimensiuni ceva mai mari.

Am umplut formele cu compoziţie – nu până sus, maxim ¾ din înălţimea formei. Am adăugat în fiecare câte ½ lg de gem de prune sau cremă de ciocolată; am omogenizat un pic gemul/crema cu micuţul tel de bucătărie (e dintr-un set de bucătărie pentru copii :) Toni şi Adi sunt foarte încântaţi de set :) ); nu-i musai să aveţi tel, merge să amestecaţi un pic cu coada unei linguriţe sau chiar şi cu o scobitoare.

_SAV4532 copy

_SAV4534 copy

_SAV4536 copy

Am băgat tava cu brioşe la cuptor, pentru ~20 de minute. Se fac repede/se mănâncă repede! :)

_SAV4542 copy

_SAV4546 copy

Bune şi cu gem, bune şi cu ciocolată!