contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Briosele astea le-am facut mai demult ,dar abia acum le-a venit randul.Sunt gustoase aromate si pufoase.Acuma am putea vorbi si despre faptul daca sunt briose sau muffins,dar in romaneste echivalent pentru muffins nu este si se cheama tot briose. (briosele frantuzesti sunt din aluat dospit,pe cand cele de tipul asta cu praf de copt,sunt anglo-americane si la ei se cheama muffins ,la noi zice ca sunt tot briose.cine stie mai multe ma poate corecta ,daca gresesc)
INGREDIENTE :
* 230 g faina                                                                              
* 1 ou
* 60 g unt
* 175 ml lapte
* 150 g zahar
*1 plic zahar vanilat
* 1 plic praf de copt
* 2 Lg coaja de portocala confiata
* esenta rom
*dulceata de portocale pentru decor (optional)

MOD DE PREPARARE :

-frecam oul cu zaharul ,zaharul vanilat pana se albeste,apoi adaugam untul topit si racit,apoi laptele.Omogenizam bine,apoi adaugam faina cernuta si amecata cu praful de copt.La sfarsit incorporam si coaja de portocale confiata
-turnam compozitia in formele de muffins,eu am avut de silicon si nu am folosit hartiute.

-coacem in cuptorul incins la 180* timp de aprox 20 de minute,pana se auresc frumos si trec proba scobitorii

-decoram cu dulceata de portocale.Sunt foarte bune si fara.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com