contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Budincă De Legume, Cu Piept De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Tot umbland si aranjand fotografiile facute de-a lungul timpului am dat peste cateva facute pe vremea cand incepusem diversificarea fetitei, cea mijlocie. Deci facute cam acum doi ani. Si m-am gandit sa le trec si aici, pe blog, cine stie, poate or fi de folos cuiva.
Reteta de azi am aflat-o de la o mamica ce frecventa candva desprecopii.com. Mi-a placut cum a descris-o, si am incercat-o si eu; ce sa zic, e buna nu doar pentru bebelusi :D
Cand poate fi ea data copiilor? Daca ati introdus in alimentatia lui bebe carnea de pui si a fost acceptata fara probleme, incercati-o. Daca bebelusul are deja cativa dintisori si ati inceput sa-i oferiti mancarea bucati e si mai bine. Dupa varsta de un an folositi oul intreg; pana atunci doar galbenus.
Eu am pregatit-o pentru fetita mea undeva in jurul varstei de 10 luni.

Am folosit 1/2 piept de pui, 1 morcov, 2 cartofi, 1/2 ardei gras, 1-2 felii de telina, cateva buchetele de broccoli (ideea e ca puteti folosi orice amestec de legume doriti, din cele pe care le-ati dat copilului; eu va scriu cum am procedat atunci).
Carnea si legumele le-am fiert, in vase separate, pe jumatate; apoi le-am taiat cubulete, eu la 10 luni deja nu mai pasam mancarea, cel mult o striveam cu furculita.
Intr-o forma unsa cu unt (sau un vas Jena mic) am pus carnea si legumele astfel pregatite; deasupra am turnat un galbenus de ou, batut cu o lingura de iaurt (sau smantana mai slaba). Vasul l-am introdus in cuptor pentru o jumatate de ora.
Daca doriti puteti pune si niste cascaval ras deasupra budincii.
Va mai ofer cateva instantanee...



P.S. Daca va tenteaza s-o consumati si voi, mamicile, dublati, triplati (etc.) cantitatile :P



Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com