contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Budinca Simpla De Banane Cu Cacao

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Chocolate banana pudding with dried mullberries

“Vinovata” pentru nasterea acestui desert este Catalina Bucur care la randul ei a descoperit aceasta reteta absolut intamplator, intr-o dimineata frumoasa de vara pe cand isi pregatea shake-ul cel de toate zilele.

So m-am trezit de dimineaţă şi am început să îmi fac obişnuitul meu shake raw pe care mi-l fac din când în când (stiti voi, două banane, doua-trei-patru-cinci cuburi de gheaţă, o linguriţă de miere şi o linguriţă jumate (rase) de cacao crudă, puse în blenderul meu înapoiat, care mai mult le impinge pe acolo decât să le blenduiască).


Ei şi astăzi, nu ştiu ce-mi veni, dar parcă aveam chef de more and more shake. aşa că, adormită fiind, am adăugat în amestecul obşnuit încă o banană, încă o linguriţă de miere şi… (sunet ameninţător de tobe) două linguriţe de cocos ras!! am blenduit ca de obicei, am turnat în castronel şi l-am lasat vreo 15 minute linistit. cand am băgat linguriţa în castronel – STUPOARE! minunatul meu shake se făcuse pudding! cremos, întărit, elastic şi atât de ferm, încât sunt sigură că dacă l-aş fi întors cu fundul în sus, ar fi stat drept şi mândru, ca în reclamă!


Nu stiu ce combinatie chimica am declansat, dar mi-a venit pe loc sa strig "doctor oetker!" in loc de "evrika!"

Puteti vedea poza minunatei ei budinci aici, pe grupul HRANA SANATOASA.

Ei bine intr-o zi, nu demult, m-am pornit si eu sa repet frumoasa experienta a Catalinei doar ca nu mi-am adus aminte toate ingredientele iar unele cred ca nici nu le aveam atunci cand m-a izbit pofta (gheata, par exemple). Ei nu-i nimic, am facut eu o budincuta delicioasa si rapida din doar trei ingrediente simple. Ceea ce este si mai minunat este ca acest desert nu contine zahar adaugat, decat cel existent in banane!

Budinca simpla de banane cu cacao (1 portie)

- 2 banane bine coapte

- 1 lg cu varf fulgi de cocos (ideal sunt cei bio, deoarece contin mai mult ulei de cocos)

- 1 lg cacao

Fulgii de cocos se macina fin. Se pun toate ingredientele in blender/robot si se mixeaza pana rezulta o compozitie omogena. Se da la frigider cateva minute si apoi se consuma.

PONT

- daca folositi gheata, compozitia va fi mai rece si se va tine mai bine.


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com