contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Buzunar Umplut Cu Caş De Oaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Plăcinţelelecu brânză sărată ocupă un loc important la antreuri. Sunt destul de uşor depreparat, sunt simple, cu ingrediente fără prea multe fasoane, aşa cum îmi placmie.
Ingrediente:
Aluatulde pâine:
500 gr.amestec făină (300 gr. făină neagră +200 gr. făină 600)
1 cub 25gr. drojdie proaspătă
250ml apă
3 linguriulei de măsline
2 linguriţezahăr
1 linguriţărasă sare grunjoasă
Umplutura:
300 gr. caşde oaie sau capră
1-2castraveţi muraţi
mărar verde
Topping:
1 ou
Preparare

Eu am făcut un aluat depâine aşa ca aici , cuexcepţia că nu am pus în compoziţie seminţe. Tu decizi, dacă doreşti poţiadăuga în aluatul de pâine seminţe de chimen, dar ai grijă, sunt destul deparfumate şi dure la gust, deci adaugă doar 2 linguriţe de seminţe.
După ce ailăsat aluatul să dospească (până îşi dublează volumul), întinde o foaie cam 5mmgrosime, taie pătrate de 6x6cm, aşează fâşii de caş de 1cm grosime, câte ofelie subţire de castravete murat şi puţin mărar verde.
Uneşte douăcapete paralele în aşa fel încât să-ti rezulte un dreptunghi, lipeşte-le prinpresare cu furculiţa, aşează-le într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu griş.Unge plăcinţelele cu ou bătut şi (opţional) presară deasupra câteva fire desare grunjoasă. Nu este nevoie să lelaşi la crescut, ele îşi vor mări volumul în cuptor, vor fi destul de pufoaseşi nu se vor „lăsa” după ce le scoţi din cuptor.
Încingecuptorul la 170°C (mediu de gaze) şi coace până ce plăcinţeleledevin aurii (cam 30 minute maxim).
Plăcinţeleleumplute cu caş sunt precum cele cu răvaşe, mici, delicate, şi chiar dacăînăuntru nu găseşti niciun bileţel, vei fi surprins plăcut de parfumul şigustul caşului ce s-a împrăştiat obraznic în unduiri de arcuş îmbrăţişând cuduioşie pâinea cu parfum de grâu răsfirat de vânt de vară.

Articol recomandat de gratziela-retete.blogspot.com