contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cafea Cu Lapte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Dragii mei, va invit sa ne delectam impreuna cu o bautura racoritoare si reconfortanta...cu mult lapte si inghetata de cafea, asa ca de sfarsit de saptamana :P
Eu si Cipi ne-am relaxat, sorbind din paharele mari...pe balansoar, sub salcia in care adia plapand un vant de toamna...
Ingrediente:
- 275 ml. cafea espresso
- 3 galbenusuri
- 150 g. zahar brun
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 varf de cutit sare
- 200 ml. frisca lichida
Mod de preparare:
Se pregateste cafeaua; se lasa a racit.
Se amesteca galbenusurile cu 100 g. zahar, cu zaharul vanilat si cu sarea pana ce se obtine o crema.
Frisca se bate pana la jumatate cu zaharul ramas (50g.)
Galbenusurile frecate se amesteca cu frisca si cafeaua, cu ajutorul telului. Amestecul obtinut se pune intr-un recipient special pentru cuburi de gheata care se lasa la congelator cateva ore. Puneti apoi cate 6 pana la 8 cuburi in pahare inalte si umpleti-le cu lapte rece.
Incoronati bautura frapata cu frisca batuta si pudra de cacao.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


P.S. Daca asezati compozitia intr-o forma si o lasati la inghetat 1-2 ore (dupa care o scoateti si o amestecati energic pentru a sparge cristalele de gheata) veti obtine o delicioasa inghetata de cafea :)


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com