contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Calzone

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


 Calzone este un fel de pizza, originala din Italia. Umplutura poate varia in functie de preferintele fiecaruia. Eu am folosit legume, branza, cascaval, sunca si pui. A fost delicioasa si se face destul de repede.



Ingrediente:
Blat:
200 ml apa calduta
350-400 g faina
2 linguri ulei
2 lingurite drojdie uscata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare


Umplutura:
100 g spanac
1 rosie
3-4 ciuperci
1/2 ardei rosu
50 g branza
100 g cascaval
3 felii sunca
150 g piept de pui
sare,piper
3 linguri sos de rosii
busuioc

Mod de preparare:

Aluat:
Am folosit masina de paine: se toarna apa,uleiul si sarea,apoi faina,zaharul si drojdia. Se seteaza pe programul de framantare si dospire.
Manual:
Faina se amesteca cu zaharul si drojdia si se pun intr-un vas incapator,apoi se toarna treptat apa amestecata cu sare si ulei pana se obtine un aluat si se framanta pana se netezeste. Se lasa 30-40 minute la dospit,pana isi dubleaza volumul.


Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in doua. Fiecare bucata se intinde intr-un cerc de 26 cm. Se unge blatul cu sos de rosii si se presara sare,piper si putin busuioc uscat. In mijloc(sau pe o parte) se pune umplutura, adica spanac putin oparit, branzica, rosii, sunca( sau piept de pui ramas de la friptura sau fiert), ciuperci, ardei si cascaval.

 Se pliaza aluatul si se lipeste cu o furculita. Se pun "placintele" intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc pentru 40-45 min.

Se serveste calda.