contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cand Dumnezeu Ne Rescrie Scenariul....

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mda….va povesteam acum ceva zile despre faptul ca mai am cateva zile foarte ocupate inainte de a incepe sa intru cat de cat in spiritul sarbatorilor. Ei bine, o scurta “vacanta” a intervenit intre timp, m-am procopsit cu  viroza nastrusnica si uite asa, vrand nevrand, m–am deconectat si eu de la “nebunia” din ultima perioada. De luni ma reintorc la lucru si – hmmmm – asa n-am nici un chef, numai cand scot nasul pe fereastra si simt gerul de afara…..Brrrrr!
Unul din momentele de rasfat din ultima vreme a fost degustarea cafelei din noua mea ”canuta”, o ditamai…… canistra – nu e asa mare cum pare caci are pereti dubli  si tine bauturica calda mai multa vreme. Am facut o adevarata pasiune pentru ea, imi place si logo-ul de pe ea.
379379 
Tot cu prilejul acestei “vacante”, am reusit si eu sa termin
“Cu durere si dragoste catre omul contemporan” al parintelui Paisie Aghioritul. Am cartea asta de vreo cativa ani in biblioteca si-mi vine sa-mi dau palme ca a durat atat sa o citesc. A fost complicat pana m-am apucat ca apoi n-am mai lasat-o din mana si mi-a ajuns drept la suflet. Cata frumusete, simplitate si un bun simt aproape ireal! M-am simtit foarte micuta in fata unei astfel de simtiri.
389389391391
Una din temele favorite ale cuviosului Paisie era simplitatea. Este o tema care ma obsedeaza destul de mult cu atat mai mult cu cat parca totul se complica din ce in ce mai mult in jurul nostru. Ne incalcim mereu in tot felul de maruntisuri…..Eu incerc mereu sa simplific dar nu e usor deloc, firea mea este genul care mai degraba complica si tot timpul sunt intr-o lupta interioara cu propriile porniri – simplitatea ar trebui sa fie ceva usor, pornit din adancul inimii, nu? Simplitatea e apogeul unei lupte interioare cu proprii demoni? Incerc sa-mi clarific aceste lucruri dar nu e deloc o perioada pentru astfel de introspectii. Oricum va recomand din inima Cuviosul Paisie, eu aveam doar volumul 1 si acum sunt hotarata sa cumpar si restul de 5 volume care au aparut deocamdata, un fel de prelectura am avut caci le-am gasit si pe scribd dar, categoric, o astfel de lectura nu e una de facut pe tableta sau pe laptop, e ca o impietate a textului ce-l citesti. Astfel de ganduri trebuie citite “the old ways”, cartea adica. Poate si o candela alaturi, o cana cu ceai fierbinte de asemenea……
Saptamana asta a murit Nelson Mandela. M-a emotionat momentul, desi ma asteptam, de ceva vreme era bolnav. Omul asta este un titan al istoriei, vorba lui Paisie, aluat bun ca sa nu piara omenirea. De multe ori l-am asociat pe Mandela cu Coposu al nostru, alte situatii dar acelasi aluat de oameni tari, morali, cu suflet puternic si parca  lipsiti cu totul de frica si autoconservarea (lasitatea?) pe care o resimtim noi, astia, restul muritorilor…..Cuvintele sunt prea putine ca sa-mi exprim admiratia pentru acest om.
Fix acum o saptamana a murit si Paul Walker. Moartea lui a bantuit mai mult decat ma asteptam pe toate retelele, nu banuiam ca e asa popular….Sau poate a fost si modul in care a murit, asociat la un mod foarte bizar cu seria aceea de filme care l-au facut faimos. Eu n-am vazut toata seria, de fapt nu e genul de filme la care sa ma uit de bunavoie, am ajuns sa ma uit de dragul lui iubi si m-a incantat omul asta, mi  s-a parut un talent nativ, cu o carisma aparte – nu mai pun la socoteala ca era frumusel. Asa ca am inceput a-i urmari cariera - si am ajuns sa constat ca era un actor si un om foarte  interesant (prefer sa nu intru in amanunte) si modest. Sincer m-a durut sufletul cand am auzit ca a murit  si dupa ce i-am mai vazut si familia – parintii, fratii, surorile am ajuns sa evit subiectul, numai ca nu mai suportam ideea si-am incercat sa ma detasez nitel. Dar vreau neaparat sa-l pomenesc aici si sa incerc si eu, pacatoasa, sa pun o vorba buna la Dumnezeu pentru el, imi  amintesc de cuvintele spuse de Iisus femeii pacatoase: Te iert caci mult ai iubit. Dumnezeu sa-l miluiasca si sa-l odihneasca! Mi-a placut videoclipul lansat in memoria lui, mai ales melodia, nu stiu cine o canta dar imi place….


Dumnezeu sa ne aiba pe toti in paza si sa avem sarbatori fericite si multa pace! 

P.S.  De ceva vreme, nu-mi mai merg comentariile Pana repar, amm reinstalat in bara laterala casuta de conversatie. Nu ezitati sa-mi scrieti ceva, mi-e dor de mesajele voastre iar blogspot, se pare, ma saboteaza.