contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cannelloni Cu Spanac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Made by Liana
Pofta de paste! Paste italiene ;-) Cannelloni! Si cum sa nu-ti fie pofta cand vezi minunatia ce-a preparat-o Nicolae??Baiatul asta gateste innebunitor de bine, trebuie sa-l vizitati! Mi-am zis ca trebuie sa o fac musai ;-))) Cannelloni home made. No' bine, am verificat intai daca am tat ce-mi traba si m-am apucat de lucru. Numa' ca sotul meu, expert in paste, o zis sa le fac cum spune el, ca doar facea taitei si din 10 oua cand era ficioru' mamii...puteam io sa zic ca nu fac cum zice el? Nu puteam. Da' o iesit bine ;-)Super bine, va bene?? :P Ingrediente: Pentru cannelonni: 2 oua, faina cat cuprinde (aprox. 200g), sare, cateva picaturi de apa, cateva picaturi de ulei. Pentru umplutura: 500g spanac, 250g perle de branza, 1 ou, 100g cascaval, 2 catei de usturoi, sare, piper. Pentru sosul bechamel: 2 linguri de unt, 2 linguri de faina, 250ml lapte caldut, sare, piper,nucsoara. Mod de preparare: Pentru cannelloni: Se bat bine cele doua oua cu o furculita intr-un castron, apoi se presara faina treptat,
pana inghite ouale toata faina si incepem sa framantam.
Se adauga pe parcurs apa si uleiul pana ce obtinem un aluat elastic.
Il punem intr-o folie alimentara si-l lasam la frigider sa se odihneasca. Pentru umplutura: Eu am avut spanac congelat, asa ca l-am lasat la decongelat, apoi l-am tras in unt cu doi catei de usturoi.
Branza am lasat-o la scurs si cand s-a racit spanacul am amestecat-o impreuna cu oul,
cascavalul ras,
sare si piper dupa gust. Am intins aluatul, am masurat dupa tava de yena, unde urma sa pun tuburile pline cu spanac,inaltimea si latimea, am pus umplutura,
am rulat si am taiat. In total, din tot aluatul, mi-au iesit 15 cannelloni. I-am asezat frumos in tava de yena unsa cu unt si am preparat sosul. Sosul Bechamel: Doua linguri de unt se pun la topit in wok,
apoi se adauga doua linguri de faina si se amesteca rapid la temperatura mica pana ce primeste o culoare blonda,
apoi treptat se adauga laptele caldut pana ce totul capata o consistenta mai groasa.
La final am asezonat cu sare, piper alb si un varf de cutit de nucsoara.Sosul gata preparat l-am turnat din abundenta peste cannelloni frumos aliniati,
apoi am ras 100g cascaval deasupra si am dat la cuptorul preincalzit vreo 30 de minute. Gata scosi din cuptor!!!
Sosul de rosii facut de soacra-mea cu ardei iute a fost exact ce-mi trebuia pentru final....iar pentru finalul-finalului....frunze de busuioc!Dupa care am alergat o zi intreaga...
Am taiat intentionat un cannelloni sa vedeti umplutura de spanac si cat de fin a fost aluatul de paste ;-)
Sa va mai spun cum a fost sau ghiciti voi? ;-))