contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cannoli

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Cu acest renumit desert sicilian imi iau ramas bun de la voi pana la toamna.
Va doresc un sfarsit de vara plin de soare si amintiri minunate. :)
240g faina+ 60g pudra de migdale+ 2 linguri de vin Marsala sau Porto+ 2 oua+ 2 albusuri+ 100gunt/untura de porc+ 200g migdale tocate grosier+ 1 lingura de zahar+ 400g ricotta+ 100g frisca+ un praf de sare
- din faina, pudra de migdale, oua, zahar, sare, unt/untura si vin se framanta un aluat fin care se infasoara in folie de plastic si se lasa la frigider pentru 30 de minute
- dupa ce s-a racit se intinde intr-o foaie subtire (1.5-2mm)
- se taie discuri rotunde (8cm diamentrul) ori in forma de elipsa
- se infasoara discurile de aluat in jurul formelor de cannoli si de aici se pot prepara in 2 feluri
1. se prajesc in baie de ulei pana se rumenesc frumos
2. pt aproximativ 15 minute, se dau la cuptorul incins in prealabil la 375F, nu inainte de le unge cu albus si presara cu migdalele macinate
- si intr-un caz si-n altul se lasa la racorit si se desfac de pe forma, cu atentie sa nu se rupa
- ricotta scursa de apa se amesteca bine cu 100ml frisca si eventual zahar vanilat (1 plic) ori o lingura de Marsala (originalul era umplut numai cu ricotta, apoi anii au adus inevitabilele variatii, crema cu vanilie ori cu ciocolata)
- se pot orna cu glazura de ciocolata si fistic macinat sau numai fistic, ori nuci ori picaturi de ciocolata.
Sa ne vedem cu bine in septembrie! :)

Am uitat sa le ung cu albus si presar cu migdale inainte de copt, asa c-am presarat migdalele dupa copt :))


Articol recomandat de anditudor.blogspot.com