contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Caracatita Cu Cartofi/polpo Con Patate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Din nou o reteta cu deliciosul "animalut". Avem nevoie de:

* o caracatita de un kg
* 3-4 cartofi mari
* o jumatate ceapa
* o tulpina de telina
* un buchetel de patrunjel
* 2 foi de dafin
* un morcov
* 2 lamii
* o lingura otet
* 2 linguri ulei extravergin de masline
* sare
Curatim ceapa, telina, morcovul si le spalam. Intr-o oala punem apa, ceapa, telina, morcovul, foile de dafin si o lingura de otet si lasam sa dea in clocot. Luam caracatita, curatim "sacul" caracatitei si eliminam interiorul (alta denumire n-am gasit), cu un cutit eliminam ochii, fara sa rupem carnea, apoi o spalam bine sub jetul de apa.
Cind apa incepe sa fiarba, prindem caracatita de corp si bagam repede in apa doar tentaculele, apoi le scoatem din apa, repetind operatiunea de 4-5 ori,

 

in acest fel tentaculele se incretesc si vor deveni mai fragede. Punem caracatita in apa, micsoram focul la minim, in asa fel apa va fierbe incetisor, acoperim cu un capac si lasam pe foc timp de 40 de minute.
Intr-un alt vas, fierbem cartofii cu tot cu coaja timp de 30-35 de minute, facem o proba cu o scobitoare, asa nu vom risca sa fie prea fierti cartofii. Ii scurgem de apa, ii curatim si taiem in felii groase.
Intr-un castronel destul de incapator, punem caracatita taiata bucati de cca 2 cm, cartofii taiati, presaram deasupra patrunjelul spalat si taiat marunt, adaugam un pic de sare si condimentam cu doua linguri de ulei amestecate cu sucul de la cele doua lamii. Asezam pe un platou si servim.
Pofta buna !



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com