contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cartofii Iubesc Ceapa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



De Valentine's Day, dragoste mare intre cartof si ceapa! 
* Cei care tin post pot omite chiftelele. 

Ingrediente:

2,5 kg cartofi
10 cepe mai mici
3 - 4 morcovi
5 chiftele
2 l supa strecurata ( de care aveti sau de musai de legume daca o faceti de post )
50 ml ulei de masline
5 - 6 catei de usturoi ( in coaja, doar striviti cu latul lamei de la cutit )
cimbru, marar ( eu am avut uscat, este mai bun verde )
piper si sare

Preparare:

Curatam cartofii ii spalam si ii taiem in sferturi ( sau cum va place, dar sa fie mai grosi ).



Curatam ceapa de foile exterioare, o spalam si o taiem in jumatati daca este mica sau in sferturi daca este mare.



Curatam morcovul, il spalam ( stiu ca ma repet dar este important sa spalam legumele ), il taiem in patru pe lung si in doua pe latime.





Intr-o tava termorezistenta punem cartofii, adaugam ceapa, usturoiul, morcovul, chiftelele ( pe care le rupem cu mana), supa ( fierbinte ) si condimentam.









Dam tava la cuptorul bine incins, pentru o ora jumatate, pana se rumeneste frumos, mancarea.
Scoatem tava de la cuptor si turnam uleiul.





Pofta buna!