contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ceafa De Porc In Sos De Smantana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este luni... o zi foarte grea dupa un weekend petrecut la munte... intre partie si urcat pe munte (ok, pe jos.. pe soseaua inzapezita... vre-o 6 km!)!!! Si ptr ca am considerat ca nu am facut suficienta miscare.. azi am mai fost si la sala! Si cu asta am incheiat capitolul "chin ptr silueta". Acum sa trecem la "pacate ptr silueta" :))) Azi o ceafa de porc... numai buna sa se depuna!!!

Ingrediente:
6 bucati ceafa
sare
piper
1 lingurita boia iute
100 ml smantana
ulei ptr prajit
marar
patrunjel

Bucatile de ceafa le-am sarat si piperat si le-am dat la frigider ptr o ora.
Cand carnea s-a odihnit suficient, am pus-o la prajit in putin ulei, lasand-o sa se caleasca pe ambele parti. 
Am scos carnea, iar in uleiul incins am incorporat o lingurita de boia iute. Am adaugat din nou carnea, si am pus si o cescuta de apa. Am lasat sa fiarba cca 15 minute. 
Smantana am amesteca-o cu zeama de la carne, crescandu-i temperatura.
 Am incorporat smantana si am mai lasat sa dea in cateva clocote. Am presarat marar si patrunjel tocat si am oprit focul.
Am servit fripturica cu piure si gogosari murati.
Pofta mare va doresc!!