contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ceaiul De Ghimbir, Izvor De Sanatate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ceaiul de ghimbir este un bun remediu in raceli, fiind un calmant ideal in inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra, eliminare de mucozitati si congestii respiratorii.
- In caz de tuse, stoarceti o radacina de planta si amestecati sucul cu putina miere si 250 ml apa fierbinte. Beti cate 1-2 cani pe zi pana la disparitia tusei.
- Dupa o masa copioasa, infuzia de ghimbir este ideala si ajuta la eliminarea gazelor din stomac sau intestine.
- In functie de cantitatea consumata, planta poate avea efect constipant sau laxativ. Daca se mananca mai mult de 10 g de ghimbir in timpul mesei, are efect constipant, in  timp ce o cantitate mai mica este laxativa.
- In caz de greata sau indigestie se tine sub limba o bucatica de radacina  de ghimbir sau se mananca 2-3 bucatele de tulpina de ghimbir proaspat. Senzatia de greata si voma va disparea imediat.
- In caz de sughit rebel, o cana de suc din aceasta planta poate fi utila.
- Este util in caz de astenie, fatigabilitate sexuala, impotenta, frigiditate.
- Aplicat pe piele, ghimbirul mareste rezistenta la frig. Se recomanda  extern in: reumatism, poliartrita reumatoida – frictiuni; dureri in gat – gargara cu tinctura diluata; sensibilitate la frig – frectii energice cu tinctura timp de cateva minute, dupa care se aplica un unguent. (Sursa: ultraviolet.ro)


Filed under: D. Bauturi