contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cele Mai Bune Cereale! – Pernute Cu Cacao

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Cocoa cereals

Adio Kellogg’s, adio Nesquik si alte bazaconii chimizate ce se pretind a fi cerealele ideale,sanatoase. Gata cu mofturile piticilor la micul dejun, gata cu banii cheltuiti pe produse de o calitate indoielnica. Hello world!

Reteta de fata este bestiala, credeti-ma pe cuvant! Pe buna dreptate veti renunta la cerealele cu nume rezonante pentru aceste delicatese facute in casa. Unde mai puneti ca se fac si super repede (sub 30 minute) si ca pe langa faptul ca sunt sanatoase, sunt si aspectuoase!

Copiii – caci pe ei ii vizam – pot participa activ in crearea lor. Incepand de la cantarit, pana la amestecat si decupat – acestia se pot distra in voie, pentru ca la final, dupa coacerea cerealelor, sa fie mandri ca au realizat ceea ce vor numi “micul dejun perfect”.

Oh, si gustul… sunt atat de bune ca-ti vine sa le mananci cat ce le scoti din cuptor dar ar fi pacat sa facei asta cand te gandi\esti cat de bine vor merge acompaniate de un gustos lapte de migdale si niscaiva fructe. Sunt foarte crocante si incredibil de aromate (faina de kamut este o faina deosebit de aromata, din cate am observat).

Faina de in si cea de kamut sunt bogate in fibre care ajuta la digestie iar inlocuirea zaharului cu sirop de artar este un artificiu benefic sanatatii. Puteti totusi sa folositi zahar in caz ca nu aveti in casa miere sau sirop de artar insa acesta este bine sa fie brun sau sucanat.

Cocoa cereals

Pernite cu cacao

- 1/2 cana faina de kamut (am cumparat de la Plafar, dar cred ca se poate inlocui cu faina alba/secara etc)

- 1 lg faina integrala

- 1 lg faina de in (obtinuta prin macinarea semintelor de in)

- 4 l-te cacao / carob

- 1 l-ta ulei (NU de masline sau vreun alt tip de ulei aromat, preferabil un ulei cu gust neutru)

- 3 lg sirop de artar / miere / zahar BRUN / sucanat

- 3 lg apa

- 1 l-ta extract de vanilie

Cuptorul se incinge la 190 grade.

Se amesteca toate ingredientele intr-un vas. Va rezulta un aluat maleabil, cu o consistenta asemanatoare martipanului.

Bila de aluat se imparte in doua. O bucata se intinde intr-o foie subtire (~0,5 - 1 cm) cu autorul unui facalet. Cu un cutit sau cu o rotita de pizza se taie in fasii iar apoi in romburi sau patratele.
Se repeta operatia cu cealalta bucata de aluat.

Pe o tava cu foaie de copt se pun pernutele de aluat. Se introduc la cuptor si se coc 8-12 minute (in functie de grosimea lor).

Se scot din tava si se lasa la racit iar apoi se depoziteaza in cutii inchise cu capac, in camara.

Se servesc la micul dejun cu lapte de soia/migdale/nuci etc si fructe.

Pofta mare!


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com