contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Cu Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am un vișin în curte, de fapt, sunt vreo 5 copăcei, dar unul e mai aproape de geamul meu. Așa că vara, mă servesc direct din copac când am poftă de ceva dulce cu vișine.

Weekendul trecut am prăjiturit ceva rapid și bun, însă uitasem să încarc aparatul foto, așa că pozele sunt făcute cu telefonul.
Ingrediente: 3 ouă, 200 g zahar, 3 linguri de ulei, o ceașcă de lapte (100 ml), coajă rasă de lămâie, zahăr vanilat, 8-10 linguri de făină, praf de copt, cca 500 g vișine fără sâmburi. Am avut o tavă de chec mică.
Am mixat mai întâi ouăle întregi cu zahărul și zahărul vanilat până când s-a făcut totul ca o cremă alb-gălbuie. Apoi am adăugat pe rând uleiul, laptele, coaja de lămâie. Fiecare ingredient trebuie să fie bine mixat înainte de a-l pune pe următorul. La urmă am adăugat faină și praful de copt, câte două linguri, mixând la viteza 1. Trebuie să rezulte o compoziție curgătoare, dar nu foarte fluidă. Am tapetat tava cu hârtie de copt și am turnat aluatul iar pe deasupra am pus vișinele. Am lăsat la cuptor la foc potrivit cca 40 de minute.
După ce se răcește, se pudrează cu zahăr și se servește.

Poftă bună!