contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec (cuina Bănățeană)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Foarte ușor de făcut. Și repedeeeee...
Din:
  • 200 gr unt (la temperatura camerei)
  • 200 gr zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 3 ouă
  • 250 ml lapte
  • 500 gr făină
  • 1 plic praf de copt

  • 50 gr zahăr
  • 30 gr cacao
  • 50 ml lapte

Ca să scap de o grijă, am amestecat ultimele 3 ingrediente într-un castron.
Am amestecat bine praful de copt cu făina.
Am pus cuptorul la încins.
Am pregătit o tavă de cozonac, punând hârtie de copt în ea.
M-am apucat să mixez untul cu zahărul până ce s-a omogenizat totul bine (nu am avut nevoie ca zahărul să se topească).
Am început să încorporez câte un ou.
Am pus, cam în 4-5 ture, câte un pic de făină și câte un pic de lapte până am înglobat totul și am obținut o cremă fără cocoloașe.
2/3 din această compoziție a ajuns în tavă. Am omogenizat restul de 1/3 cu amestecul de cacao.

Am turnat peste aluatul alb și am început să mă joc cu furculița.
La cuptor, la foc mic, 45 de minute (am făcut testul scobitorii.
După ce l-am scos, l-am lăsat vreo 15-20 de minute să se odihnească pe o parte, ca să nu se lase checul.
Și cam asta e tot.

Sursa: aici.

Articol recomandat de doisiunsfertlamasa.blogspot.com