contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Delicios

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Checul este un dulce usor de facut si foarte bun. Daca nu se consuma tot odata, se pastreaza foarte bine si pana a doua zi. Delicos este cu un pahar cu lapte sau o cana de ceai.
Mie imi place sa pun in el nuci, sau stafide....dar din cauza mofturosului mic din casa, ma abtin...:-)
Sa purcedem la reteta!
Ingrediente:
Ingredientele sunt pentru un chec mare, asa ca al meu, sau 2 mici.
6 oua
6 linguri ulei
2 cani zahar pudra
2 cani faina
12 linguri apa fierbinte
1 praf de copt
zahar vanilat, esente, coaja rasa de lamaie sau portocala
cacao
Galbenusurile se separa de albusuri. In galbenusuri se pune uleiul si se bate foarte bine, se adauga apoi o cana de zahar pudra.

 Se mixeaza totul foarte bine, iar apoi se adauga 6 linguri de apa fierbinte. Se mai bate cu mixerul pana ce zaharul este topit.
Albusurile se bat bine cu un praf de sare, punem si cealalta cana de zahar pudra, iar in final celalalte 6 linguri de apa fierbinte.
Eu mai procedez si altfel, daca nu am zahar pudra, pun pe foc apa cu zaharul si cand acesta s-a topit pun jumatate in galbenusuri, jumatate in albusuri.

Galbenusurile se pun peste albusuri si se mixeaza foarte bine.

Se adauga aromele, iar apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt. Se amesteca totul de jos in sus pana se incorporeaza faina.

Din copozitia rezultata, se opreste o parte si se amesteca cu cacao.

Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina, sau hartie de copt.

Se da la cuptor la 170 grade pentru 30-40  minute.


Deasupra am pus glazura de ciocolata si lamaie de la dr Oetker.
Ce ziceti de o asa bunatate atat de simpla??
Pofta buna!!

Articol recomandat de nainakitchen.blogspot.com