contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec ...la Tava

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 8 oua
16 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri lapte
12 linguri faina
1 plic praf de copt
3 linguri cacao
1 esenta lamaie.
1 esenta rom
100g nuci taiate marunt

 Se separa albusurile de galbenusuri, si se bat bine, treptat se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste tot zaharul. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albus, apoi se adauga laptele si uleiul,se amesteca bine.
La final se pune faina cernuta si se amesteca  usor compozitia cu o paleta de jos in sus.
Se imparte compozitia in doua, in prima se pune esenta de lamaie si se toarna in tava.
In restul compozitiei se pune cacaoa dizolvata in 2 linguri de lapte si esenta de rom. Se toarna cu grija in tava, se presara nucile taiate care in prealabil au fost rumenite la cuptor.
Se introduce tava in cuptorul bine incalzit la 180 de grade si se coace 20 de minute.
Se serveste pudrat cu zahar macinat.