contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cheesecake Cu Zmeura Intr-un Borcan (raspberry Cheesecake In A Jar)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

             Probabil ca nu se mai gaseste zmeura in piata, dar eu tot va dau reteta de la acest cheesecake rapid :)Puteti sa inlocuiti zmeura proaspata cu dulceata de zmeura, daca ati fost harnicute si ati pus in camara cateva borcanele :)
         Mi s-a parut foarte interesanta ideea aceasta de prajitura coapta intr-un borcan, asa ca am incercat si eu :)


Blat:
150 g biscuti simpli/cacao
100 g unt
2 linguri cacao

Umplutura:

400 g zmeura
100 g zahar


400 g crema de branza
2 oua
150 g zahar
2 linguri amidon
1/2 pastaie vanilie
100 g zmeura
100 ml frisca lichida
zmeura


Mod de preparare:
Blat:
          Biscuitii se macina in robotul de bucatarie sau se pun intr-o punga groasa si se piseaza cu sucitorul. Pesmetul obtinut se amesteca cu cacaua si se toarna untul topit. Amestecul obtinut se imparte in 6 si se pune in fiecare borcan cate o lingura sau o lingura si jumatte in fiecare borcan. Cu ajutorul unui paharel mic se preseaza. Se llasa deoparte.

Umplutura:

           Zmeura(400 g) se pune intr-o cratita cu zaharul(100 g) si o ceasca de apa. Se pune pe foc mediu si se fierbe pana obtinem un sos sau mai bine zis o dulceata de zmeura. Din aceasta dulceata pune deoparte 4-5 linguri.

          Ouale se mixeaza cu zaharul pana si dubleaza volumul si zaharul este dizolvat, apoi se adauga crema de branza si bobitele de vanilie; se omogenizeaza. La sfarsit se adauga amidonul si dulceata de zmeura (in afara de cea pusa deoparte). Se omogenizeaza.

       Crema obtinuta se repartizeaza in mod egal in cele 6 borcane(nu trebuie sa le umpleti. Borcanele se aseaza intr-o tava in care se pune o coala de hartie sau un servetel, apoi se toarna apa pana la jumatatea borcanelor. Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 40-45 minute sau pana in momentul in care umplutura este legata. Se lasa sa se raceasca, apoi se decoreaza cu frisca batuta, dulceata pusa deoparte si zmeura proaspata.