contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chessecake Cu Crema De Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Blatul:
* 250 gr. biscuiti
* 125 gr. unt sau margarita topita
* 1 ½ linguriţă extract de vanilie
* coaja de rasă de lamaie
Crema de branza
* 300 gr. brânză moale (ricotta)
* 1 plic puding de vanilie
* 500 ml. lapte
* 3 lg. zahăr
* 10 gr. gelatina
* 250 gr. smântână
* 100 gr. migdale maruntite
Decor:
* 1 punga de zmeura confiata
* 1 cutie mica de mandarine

Mod de pregatire:
Biscuiti se zdrobesc si se amesteca cu untul topit. Se adauga esentele de vanilie si lamaie, iar daca va plac (eu pun de migdale). Acest amestec se preseaza pe fundul unei forme cu bordul detasabil si se pune la frigider.

Gelatina se inmoaie in 3-4 linguri de apa rece cu cca. 10 min inainte. Se face un pudding clasic de vanilie, dupa instructiunile de pe plic.
Branza se pune intr-un bol, se mixeaza, adaugand treptat pudingul, nici cald nici rece si gelatina pe care am incalzit-o fara sa se ajunga la fiebere. La urma se bate ferm si smantana de frisca. Daca folositi smantana neindulciata, dupa gust, mai adaugati 1-2 linguri de zahar. Daca aveti frisca, hulala de exemplu, nu mai este nevoie.
Crema rezultata are o consistenta moale in aceasta faza. Se toarma in forma peste biscuiti si se da la frigider pentru minim 3 ore, de preferat pana a doua zi. Cand este intarita crema, se despride bordul detasabil si se orneaza cu mure si mandarine, sau orice alte fructe va plac si le aveti in casa.
Daca nu ornati si lasati simplu, atunci cand serviti, puteti sa folositi un topping. Pofta buna!

Articol recomandat de adnas54.blogspot.com