contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chifle Cu Ciuperci Si Masline

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  V-am mai zis ca-mi plac ciupercile si painea, iar de cand am facut painicile cu sos de rosii si gogosari
ma gandeam sa combin aceste ingrediente. Din lipsa timpului abia pe la inceputul saptamanii trecute ca sa vedeti cat de rau stau cu postatul retetelor am pus in aplicare ideea si n-am facut rau deloc. Rezultatul, cele 30 de chifle obtinute s-au mancat "ca painea calda" :)) Eu am pasat ciupercile fiindca am un mofturosel care nu le suporta daca le vede, dar voi le puteti lasa cubulete sau faceti cum preferati.

   Ingrediente:
  • 1 kg de faina
  • 50 g drojdie
  • 1 lgt zahar
  • 300 ml apa calda
  • 1 ceapa mare (140 g)
  • 370 g ciuperci  pleurotus (congelate)
  • 80 ml apa
  • 175 g pasta de gogosari
  • 160 g masline
  • 150 ulei de palmier/ floarea soarelui
  • 100 g faina de grau pentru modelat

   Cum procedam:
1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc in care punem drojdia impreuna cu zaharul. Turnam apa calda si dizolvam drojdia. Acoperim vasul si lasam la dospit 10-15 min intr-un loc caldut, lipsit de curenti.
2. Taiem ceapa marunt si o punem la inmuiat intr-o tigaie impreuna cu o lingura de apa. Adaugam ciupercile si cei 80 ml apa, punem capacul si lasam 10 minute la foc potrivit. Adaugam apoi pasta de gogosari si mai lasam 3-5 minute. Oprim focul si lasam sa se raceasca pana la temperatura de 36-38 grade celsius. Punem compozitia intr-un blender si mixam putin (puteti sa o lasati si asa daca va place sa gasiti bucati mai mari de ciuperci prin chifle).
3. Incorporam ciupercile, maslinele si sarea si framantam 1-2 minute.
4. Inglobam uleiul si framantam bine (7 minute).
5. Acoperim vasul si lasam la dospit 30 min intr-un loc cald, lipsit de curenti.
6. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius. 
7. Framantam din nou aluatul cu putina faina, il impartim in doua formam cate un cilindru cu grosimea de 8-10 cm din care taiem cate 15-16 felii (70-80 g greutate/felie). Luam fiecare felie o pudram cu faina si formam o modelam sub forma unei mingi. Punem chiflele astfel formate intr-o tava tapetata cu harti de copt la 7-8 cm distanta intre ele. Acoperim chiflele cu un prosop si lasam sa dospeasca 10 minute.
8. Introducem in cuptor un vas cu apa rece (jos) si tava cu chifle (pe raftul din mijloc) pentru 30 minute (sau pana cand se rumenesc). 
S-aveti pofta!
Nota!
1. Drojdia si faina sa aibe temperatura mediului ambiant.
2. Pasta de gogosari o puteti inlocui cu sos de rosii. 
3. Puteti folosi ciuperci proaspete si le puteti taia din start cubulete ca sa nu mai aveti treaba cu blenderul.