contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chifle Cu Lapte Batut

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

IMG_7034


O reteta gasita pe blogul Biancai pe care am incercat-o din pura curiozitate - imi place painea cu lapte si cu cea cu iaurt - si eram curioasa cum o fi si cea cu lapte batut. Rezultatul m-a surprins - nu atat pentru ca am scos din cuptor niste painici aburinde si gustoase, ci pentru ca (si asta mi se intampla pentru prima oara cu painea de casa) mi-au placut mai mult a doua zi! :)
Dupa cum vedeti insa eu am gresit un pic aluatul. Natalia a insistat sa serveasca masa si am lasat putin mai mult la dospit aluatul - de aici crapaturile.

IMG_7032



Ingrediente

500 gr faina Boromir
1 pliculet de drojdie uscata
1 lingurita zahar
putina apa calda
1 lingura ulei
1 ou
200 ml lapte batut
sare
1 ou pentru uns
In mijlocul fainii faceti o mica groapa in care puneti drojdia, zaharul si putina apa calda sa treziti drojdia. Amestecati usor si cand ati facut o gramajoara de aluat incepeti sa adaugati laptele batut. Adaugati oul si uleiul, sarea dupa gust si framantati pana cand aluatul nu se mai lipeste de peretii vasului.

IMG_7012


Puneti la crescut pentru 50 de minute.
Rasturnati aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si formati chifle sau cornulete. Asezati painicile in tava, ungeti-le cu un ou batut si mai lasati sa creasca aproximativ 30 de minute.
Dati la cuptor cam 30 de minute, pana se rumenesc.
Sunt ideale pentru micul dejun! :)

IMG_7036

Articol recomandat de amainbucatarie.blogspot.com