contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chifle De Casa By Kadia

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este prima oara cand particip la Provocarea secreta organizata de Ama, al carui blog l-am descoperit de nu foarte mult timp, si unde veti gasi niste lucruri extraordinare... preparate de tot felul si pe toate gusturile, dar si meniuri ptr bebelusi, ceea ce este de foarte mare ajutor ptr tinerele mame, care vor sa difersifice mancarea bebelusului lor.
Ama mi-a facut o mare surpriza si mi-a oferit un blog care m-a uns la suflet! Un blog in care am regasit Danemarca... unul din locurile in care m-am simtit foarte bine! In jurul Kadiei este un blog complex, unde va invit sa mergeti in vizita. Kadia va va invita, prin intermediul fotografiilor, in niste locuri extrem de placute, iar cand veti obosi de atata plimbat, va va servi cu bunatatile preparate chiar de ea, cu ajutorul lui Vlad si sub strica supraveghere a motanelului lor.
M-am hotarat foarte greu ce sa aleg de pe blogul Kadiei, dar cum am constatat ca si ea este pasionata de painica facuta in casa, m-am hotarat sa aleg chiflete de casa.
Ingrediente:
300 g faina alba
200 g faina integrala
1 lingura suc lamaie
1 lingura sare
1 pliculet drojdie uscata
300 ml apa minerala
5 linguri ulei de masline
seminte de floarea soarelui
ulei de masline ptr uns tava
Am amestecat cele doua faini, cu drojdia si semintele de floarea soarelui.
Am adaugat 1 lingura de zeama de lamaie si apa minerala si am amestecat cu o lingura. Am adaugat 1 lingura de sare si am inceput sa framant cu mana. Am inceput sa pum ulei, putin cate putin, continuand framantarea. Am framantat cca 15 minute.
Am creat o bila pe care am lasat-o la crescut cca 1 ora, intr-un vas acoperit cu folie alimentara.
Cam asa de frumos a crescut:
Am pus aluatul pe masa infainata si l-am impartit in 8 bucati, carora le-am dat forma rotunda si le-am pus intr-o tava unsa si tapetata cu faina de copt.
Am lasat la crescut cca 45 minute. Apoi le-am "uns" cu apa si am presarat deasupra faina integrala. Imi place painea "pudrata" cu faina... mie mi se pare ca seamana cu painea aceea facuta pe cuptorul de caramida, la foc de lemne...
Le-am dat apoi la cuptor (preincalzit), la 190 grade, timp de 40 minute.
Cum au iesit?? DELICIOASE!
Binenteles ca una a disparut direct din tava!
Pofta buna va doresc!