contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftele Cu Zucchini Si Boabe De Porumb

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Va salut cu prietenie! :)
Aproape a mai trecut o vara, sper ca ati profitat de darnicia soarelui si v-ati incarcat bateriile la refuz.
Trec direct in miezul retetei, o reteta simpla, varatica, minunata.
Ingrediente:
*2-3 dovlecei zucchini de marime medie (dati pe razatoarea meare, sarati si lasati deoparte 10 minute)
*1 cup boabe de porumb fiert
*1/2 ceapa tocata marunt (eu am dat-o pe razatoarea mica)
*1 catel de usturoi tocat marunt
*1/2 cup malai
*1/2 cup faina
* 1 ou mare
* 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
* 3/4 cup kefir (buttermilk pt cei de pe meleagurile invecinate cu mine)
* piper proaspat macinat
- zucchini rasi, sarati si odihniti 10 minute se storc in pumni si se imprietenesc cu celelalte ingrediente, ingrediente ce au fost amestecate in prealabil intr-un castron incapator
- se prajesc in ulei (uleiul sa acopere fundul tigaii), la foc mediu, aproximativ 1/4 cupa de ametesc per chiftea (am luat din amestec cu masura sfert de cupa, am pus in uleiul incins si-am aplatizat cu dosul cupei ... merge si cu lingura desigur :) )
- se prajesc aproximativ 3-4 minute per parte sau pana s-au rumenit frumos.
- se scot pe o farfurie asternuta cu hartie absorbanta

- se servesc calde sau reci, cu mujdei de usturoi.