contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftele De Ciuperci Cu Leurda

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 Despre incercarea mea de a imbratisa un nou stil de viata mancand mai sanatos si mai corect v-am
povestit. Iata un nou experiment reusit care se incadreaza in aceasta categorie. ;) M-am lasat manata din nou de indemnul Magdei de la Cat's Kitchen si am gatit cu leurda si ciuperci, ingredientele vedeta la provocarea acestei luni.

Ingrediente:
  • 450 g ghebe fierte si tocate
  • 35 g leurda (cca 15 frunze)
  • 1 morcov mare (120 g)
  • 1 ceapa alba curatata (60 g)
  • 1 lgt faina de psyllium
  • 1 lgt faina integrala de orz
  • 1 lgt faina integrala de ovaz
  • 1 lg tarate de ovaz
  • 6-7 buc rosii uscate
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 lgt sare
  • 1/8 lgt piper
  • ..................
  • 1 lg de tarate de grau pentru dat chiftelele



 Cum procedam:
    1. Preincalzim cuptorul la 200°C.
     
    2. Tocam ceapa, leurda si rosiile.
    3. Zdrobim cateii de usturoi, iar morcovul il razuim apoi le amestecam cu restul ingredientelor.
    4. Luam cate o lingurita din compozitie si formam  bilute, pe care le vom da prin taratea de grau.
    5. Punem chiftelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le introducem in cuptor pentru 20-30 min.  
     
    Apoi le scoatem, asteptam sa se raceasca sau nu si tabaram pe ele. :))
         Pofta Buna!
         Nota!
       Daca tineti neaparat le puteti servi cu sos de rosii. Eu n-am considerat necesar pentru ca sunt un pic acrisoare datorita rosiilor uscate. ;)