contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftele Din Cartofi Noi & "sarmale" De Salata Verde Umplute Cu Branza Feta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


mal
Ingrediente pt 4 portii :
cartofi (noi) 600g
ceapa verde 1 legatura
salata verde  1 capatana...medie
oua 2 buc
branza feta 400g
crema de branza fricheso cu verdeata  200g
rosii 4 buc ...medii
sare
ulei pentru prajit...cca 300 ml
Cartofii se dau pe razatoare, se sareaza si se storc de sucul rezultat.Ceapa verde , spalata bine, se toaca .
Intr-un castron se amesteca cu o lingura cartofii, ceapa, ouale si se potriveste de sare.


In uleiul incins se pune cu lingura amestecul rezultat dandu-i forma dorita.


"Chiftelele" asftel obtinute se prajesc in jur de 3 minute pe fiecare parte (sau pana se rumenesc ), apoi se scot pe un servetel pentru a elimina surplusul de ulei.

 


Branza feta se zdrobeste cu furculita amestecand pana devine o pasta maleabila.(NU se mai pune sare, in general e destul de sarata)...se poate adauga boia pentru a obtine o culoare rozalie :)....eu am preferat-o alba. :)


Salata verde se spala , se usuca usor pe un prosop de hartie ....se aleg foile intregi si se umplu ( uzand de acelasi procedeu ca in cazul sarmalelor ) cu pasta de branza feta .


Rosiile spalate se taie steluta  si "se umplu" cu crema de branza fricheso.(cu posul sau cum doriti :)....eu am facut "galuste" cu lingurita pe care le-am plasat drept umplutura)


Pofta si spor la bucatareala!!!



Articol recomandat de adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com