contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftelute Crocante De Batog/cod

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Am revenit, asa cum va promiteam acum cateva zile, cu varianta prajita a delicioaselor chiftelute de peste :)
...de data asta, parca, si mai gustoase!!!!!!!! :P
Ca sa manance si Bogdi, l-am ametit cum ca sint chiftelute de caracatita, ca-n Grecia :))) ...si culmea a fost, ca intr-adevar aduceau la gust cu caracatita pe gratar pe care am savurat-o cu totii in Asprovalta (unde vom merge, din nou, in vara asta...)
Sa le incercati neaparat, caci sint cu adevarat delicioase!!!
Ingrediente:
- 200-220 g. file de batog sau cod
- 50 g. smantana groasa
- 1 lingurita suc de lamaie
- sare, piper
- 200 g. foi de placinta
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Scoateti cu 20 de minute inainte de a va apuca de treaba foile de placinta din congelator.
Taiati fileul bucatele mici cu un cutit foarte ascutit (daca folositi peste congelat, lasati-l la decongelat si apoi taiati-l; puneti-l la scurs intr-o strecuratoare pana cand se dezgheata foile de aluat)
Taiati foile de aluat, suprapuse, in fasii cat mai subtiri:

Amestecati bucatelele de peste cu sucul de lamaie si smantana; sarati si piperati dupa gust; din aceasta compozitie formati chiftelute.
Asezati fasiile de aluat pe o farfurie intinsa sau un platou. Luati cate o chifteluta si tavaliti-o usor prin farfurie pana se acopera in totalitate cu fasiute de aluat (daca folositi peste congelat, chiftelutele vor avea tendinta de a se destrama, asa ca inarmati-va cu rabdare :P, si formati chiar voi chiftelutele in palme, presarand la nevoie fasii de aluat deasupra si apasand bine sa adere)

Lasati-le sa se "odihneasca" pana cand se incinge uleiul :P

Prajiti chiftelutele in ulei incins timp de 3-4 minute pentru a le face crocante:

Se servesc cu mare pofta ori calde ori reci, ornate cu felii de lamaie si frunze de patrunjel :)
Noi, fiindca ne-am reamintit cu drag de Grecia, le-am savurat langa o portie mare de tzatziki ;)

...dar se pot servi si alaturi de un sos dulce si iute, cum ar fi acesta:
Amestecati 100 ml. ulei de masline cu 5 linguri otet de vin; adaugati un catel de usturoi taiat, ardei chilli si miere dupa gust.
Foarte gustoase!!! :)

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com