contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chocolate, Chocolate, Chocolate !

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


        O prăjitură ultraciocolatoasă! Ușoară, și de făcut și de mâncat. Însă cu un gust complex, fin, elegant, potrivit unui sfărșit de săptămână.
          Blat
  • 6 ouă (atât am folosit eu pentru o formă de 26 cm, dar se pot folosi până la 10 ouă, dacă doriți blatul mai gros)
  • 250-300 gr ciocolată (de preferat cu minim 70% cacao; cu cât este mai mare cantitatea de ciocolată, cu atât textura e mai ciocolatoasă)
  • 50 gr unt (opțional)
  • coajă de portocală (sau esență)
  • vanilie sau rom
  • un praf de sare
     
       Cremă
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr smăntână pentru friscă
  • 2-3 linguri zahăr
  • vanilie 


   Se separă ouăle. Se topește ciocolata pe baie de abur (fără ca apa să atingă fundul vasului cu ciocolată). Dacă adăugați unt, atunci untul se pune cu ciocolata la topit. Apa de sub vasul de ciocolată nu trebuie să fiarbă prea tare. Se bat gălbenușurile până se albesc. Se amestecă cu ciocolata topită (în ciocolata topită se adaugă praful de sare pentru a intensifica gustul).  Se bat albușurile și se amestecă treptat în compoziția de gălbenușuri (de jos în sus, nu prea mult). Se tapetează cu hărtie de copt o formă cu pereți detasabili. Se coace, în cuptorul preîncălzit, 20-25 min (poate chiar mai puțin) la 170 grade. Se lasă la răcit după care se ține câteva ore la frigider. 
   Se bate frișca cu zahărul (se adaugă un plic de întăritor de frișcă dacă este necesar). Se adaugă treptat mascarponele și se omogenizează.
http://dear-husband-dear-wife.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss