contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chocolate Crinkles

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Chocolate Crinkles

Chocolate Crinkles

Reteta preluata de la Laura Adamache (originalul)

Prima oara cand am vazut poza acestor biscuiti… m-am indragostit .. a fost ca si cum am vazut pentru prima oara fursecul perfect: frumos, pufos, plin de ciocolata si Christmasy… dap, stiu ca suna ciudat, dar pur si simplu arata ca o trufa in mijlocul… zapezii. M-am invartit in jurul fursecului luni de zile… sa-l fac, sa nu-l fac, etc, dar de Craciun am zis gata, nu se poate sa nu-l fac. Realizarea fursecului a fost cel putin amuzanta… de ce? Pentru ca toata compozitia, chiar si dupa ce a stat o noapte la frigider este extrem de… lipicioasa si de fiecare data cand faci un bulgaras se lipeste de maini astfel incat dupa doua mingiute trebuie sa te speli pe maini, nu de alta, dar mingiutele arata deja a ghiulele si nu a… mingiute. Pe langa faptul ca sunt o incantare pentru ochi… Doamne, sunt asa dragalase ca de fiecare data cand treceam pe langa platoul cu ele nu puteam sa nu ma mai opresc un pic sa le admir :)

Toata lumea s-a indragostit de gustul lor… au fost primele prajituri care s-au terminat de Craciun, lumea s-a batut efectiv pe ele si… mi-au placut si mie… pai ce sa nu-ti placa… pure chocolate… hmmm… yammy, yam. Chiar si pretentiosul degustator… care dupa o prima privire aruncata catre ele a zis: pai, ti-au crapat, dupa ce le-a vazut asa frumusele pe platou nu-si mai putea dezlipi obiectivul de la ele. Si astfel au avut marea onoare de a fi primele produse pozate de Craciun :) Trebuie sa le faceti, v-ar parea rau sa nu le vedeti sau sa nu le gustati macar o data. Si se fac extrem de simplu….

Ingrediente pentru 44 biscuiti (mie atatia mi-au iesit):

  • 225 gr ciocolata amara (75%-85%)
  • 60 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 2 oua mari
  • 225 gr faina
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita praf copt
  • un varf sare
  • zahar tos si pudra pentru exterior

Am mixat ouale cu zaharul pana s-au dechis la culoare. Am topit ciocolata cu untul la bain marie (urasc treaba asta cu bain marie-ul, nu am vas special pentru asta si ma chinui de fiecare data cu 2 craticioare si tot timpul ma tem sa nu-mi cada ciocolata in apa :( ). Dupa ce am topit ciocolata, am lasat-o un pic la racit, sa nu fie fierbinte, apoi am pus-o peste oua si am mixat din nou bine. Peste am adaugat faina cernuta, praful de copt, putina sare si vanilia. Am amestecat bine, bine, cu manuta pentru ca nici mama mixerului nu mai intra in chestia asta. Aluatul obtinut il punem intr-o folie de plastic si il bagam la frigider pentru cel putin 3 ore. Daca va grabiti tare, tare, puteti face smecheria de la aluatul acela frantuzesc: vreo 2 ore la congelator, dar nu uitati dupa 2 ore sa-l scoateti. Eu am facut faza cu congelatorul. Am pus zahar pudra intr-un castronel langa mine si am scos aluatul din frigider. Am rupt bucatele mici pe care le-am facut bilute cu mana, ca pe ciftele, si apoi le-am dat prin zaharul pudra si le-am pus in tava cuptorului deja imbracata cu foaie de copt. In reteta originala erau tavalite intai prin zahar tos si apoi prin cel pudra, doar ca eu am uitat treaba asta si .. au iesit totusi, deci cum vreti voi, merge oricum. Am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade (gaze, ventilatie) si am lasat 10 minute. Maaare atentie si Laura spune in reteta ei… nu le lasati mai mult de 10 minute ca se strica toata smecheria. Ele trebuie sa fie moi cand le scoateti din cuptor si trebuie sa aveti senzatia ca ar mai fi trebuit sa stea, dar sigur sunt gata. Sunt extrem de fragile, deci puneti-le pe un fund de lemn sau intr-o tava, una langa alta si lasati-le la racit ca sa se mai intareasca.

(mie atatia mi-au iesit):

  • 225 gr ciocolata amara (75%-85%)
  • 60 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 2 oua mari
  • 225 gr faina
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita praf copt
  • un varf sare
  • zahar tos si pudra pentru exterior

Am mixat ouale cu zaharul pana s-au dechis la culoare. Am topit ciocolata cu untul la bain marie (urasc treaba asta cu bain marie-ul, nu am vas special pentru asta si ma chinui de fiecare data cu 2 craticioare si tot timpul ma tem sa nu-mi cada ciocolata in apa :( ). Dupa ce am topit ciocolata, am lasat-o un pic la racit, sa nu fie fierbinte, apoi am pus-o peste oua si am mixat din nou bine. Peste am adaugat faina cernuta, praful de copt, putina sare si vanilia. Am amestecat bine, bine, cu manuta pentru ca nici mama mixerului nu mai intra in chestia asta.

Chocolate Crinkles (platou)

Chocolate Crinkles (platou)

Aluatul obtinut il punem intr-o folie de plastic si il bagam la frigider pentru cel putin 3 ore. Daca va grabiti tare, tare, puteti face smecheria de la aluatul acela frantuzesc: vreo 2 ore la congelator, dar nu uitati dupa 2 ore sa-l scoateti. Eu am facut faza cu congelatorul. Am pus zahar pudra intr-un castronel langa mine si am scos aluatul din frigider. Am rupt bucatele mici pe care le-am facut bilute cu mana, ca pe ciftele, si apoi le-am dat prin zaharul pudra si le-am pus in tava cuptorului deja imbracata cu foaie de copt. In reteta originala erau tavalite intai prin zahar tos si apoi prin cel pudra, doar ca eu am uitat treaba asta si .. au iesit totusi, deci cum vreti voi, merge oricum. Am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade (gaze, ventilatie) si am lasat 10 minute. Maaare atentie si Laura spune in reteta ei… nu le lasati mai mult de 10 minute ca se strica toata smecheria. Ele trebuie sa fie moi cand le scoateti din cuptor si trebuie sa aveti senzatia ca ar mai fi trebuit sa stea, dar sigur sunt gata. Sunt extrem de fragile, deci puneti-le pe un fund de lemn sau intr-o tava, una langa alta si lasati-le la racit ca sa se mai intareasca.