contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Choux A La Creme (2)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga












Ingrediente
Coji
150ml ulei
300 ml apa
200 gr faina
7 oua
Crema:
1,300ml lapte
250 gr faina
450 gr zahar
5 oua
zahar vanilat bourbon
200 gr frisca batuta
zahar pudra vanilat
Mod de praparare

Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca,se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana se incorporeaza toate.Se torn cu ajutorul unui pos cu sprit in forma rotunda.Se coc la foc iute la inceput apoi se da flacara la mic.
Crema
Un litru de lapte se pune la fiert iar restul se amesteca cu celelalte ingrediente.Albusul de la 2 oua(din cele 5) se bate cu 150 gr zahar ,zaharul vanilat bourbon si se lasa deoparte.Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna pana devine ca o mamaliga.Se pun albusurile batute spuma si se incorporeaza.Se umplu cojile cu un strat de crema apoi se face deasupra o avelina generoasa din frisca batuta ,se pune capacelul si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Articol recomandat de bucatareselevesele.blogspot.com