contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciambella Cu Frisca Si Dulceata De Piersici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ceva nu prea dulce, dar fraged si delicios ca gust...
Ingrediente necesare pentru un ciambellone...
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 300 g faina
  • 300 ml frisca lichida
  • un pachetel zahar vanilat
  • 16 praf de copt
  • dulceata de piersici
Separam intii albusurile de galbenusuri, apoi galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pina se deschid la culoare, adaugam frisca lichida, faina cernuta impreuna cu praful de copt, zaharul vanilat.
Separat mixam albusurile pina se intaresc bine, ca la bezele..., le rasturnam usurel peste compozitia cu galbenusuri si amestecam incetisor si cu atentie, de jos in sus, cu o lingura de lemn pina se incorporeaza bine albusurile. Vom obtine o compozitie destul de grosuta. 
Pregatim forma de ciambella, unsa cu unt si tapetata cu faina. Daca doriti sa iasa ciambella mai interesanta ca aspect cind e taiata, puneti intii de jur imprejur jumatate din compozitie, apoi din loc in loc cite o lingura de dulceata de piersici (sau de care aveti), apoi continuati cu restul compozitiei. Eu am crezut ca in cuptor bucatile de piersici se vor lasa la fundul tavii, dar tura viitoare le voi pune cum am spus mai sus. 
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si o lasam timp de cca 45 de minute, depinde foarte mult de cuptor, dupa 35 de minute, faceti o proba cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor, lasam la racit, presaram zahar pudra deasupra, taiem si servim alaturi de cafeaua de dimineata. 
Sectiunea, am pierdut-o pe drum, adica am uitat sa o pozez...
Pofta buna, va doresc !