contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cine Are Oua, Are …

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

… cine n-are, n-are.

Pozele sunt facute in decursul mai multor zile, pentru cei care mereu se gandesc la colesterolul meu, e bine merci (sper). Asa ca incepem cu o imitatie ieftina de Pho, cu muschiulet de porc.

Slide10

Motivatia acestui fel de mancare (mama ce imi place, cum evit cuvinte ca dish si stock) a fost urmatoarea: aveam un plic luat de curiozitate de la Auchan, cica Pho instant, fireste ca era tot cu plicul de chimicale alaturi, deci l-am aruncat si m-am jucat altfel.

Aveam si un muschiulet mic de porc la marinat (cea mai buna carne la pret mic) in sos de soia, zeama de citrice, ardei iute, ulei de susan. O minune, am mancat crud jumatate pana am dat in pho.

Mai aveam supa de oase de curcan. Restul, cazaturi de pe langa casa omului.

Slide9

Asadar taiteii opariti direct in supa, ou ochi, carnea careia i-am aratat doar nitel focul, piper japonez, ardei iute, balarii, cica pho. E, acum nu o fi phoc daca nu e pho, nu?

Slide8

Continuare la asa numitele brunch-uri de om lefter, sa nu radeti, dar am visat ca mancam asta: pateu cu gogosari si oua cu maioneza. Deci, sa fie oua.

Slide12

Si, inainte de a va arata cu adevarat un mic dejun tarziu al pensionarului, doua capturi cu pasari de dimineata, mierla aia galagioasa e o scumpa, aproape ca aricii, poti sta foarte aproape de ea, pana i se pune pata. Mozzarella si Roquefort, poveste lunga cu ei, intr-o zi m-au scos din minti de am vrut sa le dau drumul pe geam sa se descurce singuri, dar nu am putut.

Slide2

Slide1

Asa, de final, centura neagra la cumparaturi a inregistrat aceasta captura super misto, daca va plac chiftelutele alea cu maioneza, nu ratati sa cumparati ceapa asta (si daca nu, tot e misto la multe).

Slide13

Dar cel mai mult ma mandresc cu o bere poloneza, un leu, carnat picant afumat, un leu, oul era in zona, deci ce vrei sa mananci mai ieftin de atat cu doi lei? Juma’ de euro? Hai sa va vad.

Slide11

O sa scot curand si calcanii (halibutul ala) la inaintare. Stiu ca sunt specii diferite, dar asa scria pe bon, de fapt de la Auchan am luat ghee si pe bon scria untura de vita, ma rog.

Am reusit sa urc tot! rororororororo