contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cinnamon Rolls

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ieri dupa ce-am privit pozele Gabrielei Cara si m-am amuzat citind explicatiile sotului ei ( finalul a fost de-a dreptul hilar) mi-am promis c-o sa incerc si eu reteta in curand.
''Curandul'' a fost de data aceasta, istant. :))
Am modificat putin reteta dupa gusturile noastre.
Incingeti cuptorul la 375F.
Aluat:
*700g faina + 40g drojdie proaspata+ 100g zahar+ 80g unt moale+ jumatate de lingurita de sare + aproximativ 300ml lapte+ 2 oua
- drojdia se pune la dospit in 200ml lapte caldut amestecat cu 1 lingura de zahar
- faina se cerne cu sita si se amesteca cu zaharul
- se face in mijlocul ei o adancitura in care adaugam ouale, presarate cu sarea, untul, drojdia dospita si restul de lapte daca mai este nevoie
- se framanta coca pana se obtine un aluat fin si elastic
- il presaram cu faina (vezi metoda Bertinet) si-l lasam la dospit, intr-un castron acoperit, pana-si dubleaza volumul (minim o ora)
Umplutura:
* 200g zahar brun +2 lingurite rase se scortisoara + 80g unt
Glazura:
*90g unt + 90g branza Philadelphia+ 150-200g zahar pudra (l-am macinat in rasnita de cafea pt ca zaharul pudra din comert are amidon si nu-mi place) + cateva picaturi de esenta de vanilie
*2 pumni de nuci pecans tocate grosier (in lipsa, puteti folosi si nuci obisnuite)
- se amesteca toate si se lasa deoparte pana vor fi gata coapte cuiburile (de viespi)
Aluatul dospit se intinde pe masa putin infainata. Ne dorim o foaie dreptunghiulaara de 0.5cm grosime. Se intinde untul simplu, apoi se presara uniform zaharul brun amestecat in prealabil cu scortisoara. Se ruleaza strans si se taie bucati de 4cm maxim. Metoda cu ata/sforicica e minunata (vedeti in montajul foto :)).
Se pun pe tava tapetata cu hartie de pergament, cu spatiu suficient intre ele pt ca vor creste (mie mi-au iesit 11) si le mai lasam la dospit 30 de minute. Se dau la cuptor pana se rumenesc, aproximativ 22 de minute. (supravegheati sa nu se arda pe fund, zaharul scurs le ''ajuta'' sa se arda mai repede)
Cu ajutorul unei linguri puneti glazura in varful cuibului si cu dosul lingurii, intindeti-o cu miscari circulare. Crema se va topi si va imbraca foarte frumos roll-urile cu scortisoara. Se presara cu nuci pecans taiate grosier.
Se servesc calde. Sunt extem de pufoase si aromate.

O observatie:
daca cititi putin reteta cuiburilor de viespi si metoda de a le pune in tava, capatul din tava e strans putin pt a nu permite umpluturii sa se scurga, as crede ca s-ar potrivi si aici si eu am sa procedez in consecinta data viitoare.






Articol recomandat de anditudor.blogspot.com