contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciocolata Azteca Cu Piper, Scortisoara Si Seminte De Bostan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ciocolata a fost adusa in Europa de conquistadori de prin calatoriile lor in Imperiul Aztec sau Mexicul de astazi. Aztecii cunosteau cacaua si o foloseau intensiv. O combinau cu chili, cu miere de albine  si cu scortisoata producand astfel ceea ce ei numeau “Xocolatl”.

O reteta simpla care o putem produce acasa si care ne-ar permite sa gustam din bunatatile de altadata este urmatoarea:

  • 1/2 cana seminte de bostan decojite
  • 1/4 cana de stafide sau cranberries(optional)
  • 1/4 lingurita de piper cayenne
  • 3/4 lingurita de scortisoara macinata fin
  • 3/4 lingurita chili iute
  • 300 g de ciocolata amaruie, neagra -de calitate

1. Prajiti 5 minute semintele de bostan intr-o tigaie non stick.

2. Topiti ciocolata intr-o bain marin fara a o fierbe(isi pierde calitatile). Cand ciocolata e topita adaugati restul ingredientelor si amestecati bine.

3. Intr-o tava pe o foaie cerata turnati ciocolata astfel obtinuta si dati la frigider 30 de minute sau pana se raceste.

4. Apoi rupeti in bucati si serviti.

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com