contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciocolata De Casa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sfarsit de luna si o noua provocare propusa de Ama .Blogul care mi-a fost luna asta alocat, a fost intr-adevar provocator , este vorba de blogul Alinei, de unde mi-am ales reteta de ciocolata de casa.
Nu am facut niciodata pana acum in casa ciocolata, pe vremuri suroruile mele erau expertele in asa ceva,asadar n-avem de ce sa fac eu.Si-mi aduc aminte(desi eram mica pitica) ca era foarte buna.
Cand eram pice imi placea ciocolata, imi aduc aminte de borcanul imens de Nutella pe care mama il tine ascuns ca eu (fata miloasa) invitam copii in casa sa le dau si lor, mai ales ca pe vreme impuscatului copii tanjeau dupa lucruri care nu se gaseau pe piata.
Timpul a trecut, eu m-am indepartat de ciocolata, cateodata mai mananc, nu zic nu, dar de cele mai multe ori cand o fac, savurez ciocolata neagra cu menta.Si fiindca ador menta, din copilarie mi-a placut chiar imi aduc aminte de bomboanele cubaneze, balotam la greu, iar preferatele mele erau...normal, cele cu menta.Chiar radeam cu surorile mele, eu eram "de menta" ele "de portocala" :d.
Si cum am depanat destule amintiri din copilarie, eu zic ca e vremea sa revenim la reteta.
Voi spune din start ca am micsorat cantitatile, fiindca mai mult ca sigur am sa mananc singura, dar am si modificat putin.
Reteta originala o vedeti aici  , eu am optat pentru:
40 gr unt de cocos
75 ml apa
130 gr zahar
200 gr lapte praf
16 gr cacao
esenta menta
menta proaspata tocata
Daca aveam mai multa cacao in casa puneam mai multa pentru a taia dulceata laptelui,dar din pacate din nu-s care motive am ramas fara :)
E bine sa avem totul pregatit, mai ales formele, pentru ca din momentul in care incepem sa amestecam ingredientele, trebuie sa lucram foarte rapid.
Asadar eu am uns formele tot cu unt de cocos. Am adaugat intr-o cratita, apa impreuna cu zaharul si am pus pe foc mic , amestecand pana s-a topit zaharul.In momentul in care s-a topit, am luat cratita de pe foc si am adaugat untul, am amestecat pana s-a topit si acesta.
Cand s-a topit, am adaugat cativa stropi de esenta de menta.Se lasa sa se racoreasca putin, cat sa nu fie fierbinte si se aduga laptele praf amestecat cu cacaoa si menta tocata.Eu inainte de a le adauga le-am cernut.
Aveti grija sa adaugati compozitia de lapte + cacao in ploaie, nu toata odata.Se amesteca rapid, turnad imediat in formele unse.
Se dau la rece, dar nu la frigider pana a doua zi. Eu le-am pus intr-o camara, unde erau vreo 19-20 grade, le-m lasat putin sa se intareasca, dupa care le-am format bilute si o parte le-am dat prin fulgi de cocos, o parte prin migdale macinate. Un deliciu.

 Daca le incercati nu o sa va para rau, cu siguranta va vor duce cu gandul la copilarie .

Nu v-am convins?poate cu asta va conving