contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Fasole Cu Ciolan Afumat

articol scris de Afumaturi blog afumaturi.ro

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu toate ca gatesc mai rar supe si ciorbe, cateva astfel de retete mi-au placut dintotdeauna. Astazi am sa va spun reteta ciorbei de fasole cu ciolan afumat, o reteta deosebit de gustoasa si satioasa. Are o consistenta mai groasa si un gust ce te face sa te simti ca in vacanta la tara indiferent de locul unde este servita.
Fara a sta foarte mult pe ganduri, sa ne apucam de gatit! In acest sens avem nevoie de urmatoatea lista de ingrediente:
-1/2kg fasole uscata
-1 ciolan de porc afumat mare (preferabil din afumatoarea proprie)
-2 morcovi, 1 pastarnac, 1 telina micuta, 2 radacini de patrunjel si o ceapa
-Jumatate de cana de bulion
-3 linguri cu varf de boia (preferabil de casa)
-Pasta de ardei iute (optional)
-Cimbru si foi de dafin dupa gust
-Putina sare, in functie de cat de sarata e afumatura
Fasolea se acopera cu apa si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se pune la fiert impreuna cu ciolanul pana cand incepe sa se desprinda carnea de pe os. Aruncam prima apa dupa care dezosam ciolanul si punem bucatile la fiert impreuna cu fasolea si legumele taiate mari lasand doar ceapa intreaga. Dupa ce este aproape gata, se scot legumele, se paseaza si se adauga impreuna cu pasta de rosii, pasta de ardei iute (optional), boiaua si condimentele. Se lasa la fiert pana cand fasolea ajunge la consistenta dorita.
Daca timpul va preseaza si nu vreti sa renuntati la scurta vacanta de la tara, puteti folosi in loc de oala obisnuita o oala minume (cucta) care scurteaza timpul de fierbere la aproximativ o jumatate de ora.
Sper ca v-am facut pofta si v-am inmiresmat sufletul cu izul de fum si de vacanta trezindu-va nostalgii. Mai ascundeam un gand pe care m-am hotarat sa vi-l destainui. Desavarsiti aromele si adaugati mai multa savoare ciorbei, asortand-o cu cateva rondele de ceapa frecata cu putina boia iute si sare.
Pofta buna!