contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Miel 1

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:
Capul mielului, gatul (partea mai osoasa),coada mielului, 3-4 morcovi, 2 radacini de patrunjel, o
radacina de telina, un pastarnac, 80 g de orez, leustean sau tarhon, zeama de lamaie, ou pentru dres, smantana, sare, patrunjel verde tocat.
Mod de preparare:
Oasele se spala bine si se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Zarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete. Cand ciorba a inceput sa clocoteasca, se pune zarzavatul si se lasa 20-25 de minute la fiert. Se scot capul, gatul si coada si se dezoseaza. Capul se crapa si se scoate creierul care se taie cubulete. Se pune carnea inapoi in ciorba si se adauga orezul ales si spalat. Se mai lasa la fiert 10 minute, dupa care se taie leusteanul sau tarhonul si se adauga la ciorba. Se acreste cu zeama de lamaie, sare de lamaie, zer, iaurt sau otet si se mai lasa sa dea un clocot. Se stinge focul si se lasa vreo 5 minute, dupa care se bate oul intr-o farfurie si se pune zeama din ciorba peste el amestecand continuu. Cand am umplut farfuria, adaugam continutul acesteia la ciorba amestecand.
Se serveste cu smantana si cu patrunjel verde tocat pe deasupra.
Reteta de la Lili



Articol recomandat de liligospodini.blogspot.com