contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Perisoare Din Manzat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu cu foarte mult timp in urma am poftit rau la o ciorbita de perisoare... facuta de nimeni alta decat Antonina! Are fata asta un har de narator (si nu numai!!!).. de-ti vine sa mananci monitorul, nu alta! Sa nu mai spun ca mi-a mai trantit si niste poze MARI... asa ca sa ma loveasca direct in inima mea de pofticioasa! Nu am putut rezista prea mult si am prestat ciorbita, dupa reteta Antoninei, binenteles cu ceva modificari (nu ma rabda niciodata sufletul sa nu fac eu ceva...).
Ingrediente:

2 l apa
1 ceapa
½ telina mica
1 morcov mediu
1 pastarnac mic
½ ardei rosu
½ ardei verde
1 lingura sare
3 linguri ulei
2 linguri rase orez
1 lingura rasa bors Magic (nu am avut bors lichid)
½ legatura patrunjel
2 galbenusuri ou gaina
100 ml suc de rosii
 Ptr. perisoare:
250 g carne tocata vita
4 oua prepelita
cateva fire patrunjel
cateva fire marar
1 lingura cu varf orez
1 lingurita rasa sare
un praf piper
Am pus apa la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat legumele date prin razatoare – morcov, telina, patrunjel si tocate marunt – ceapa, ardeii. 
Am spumat de cate ori a fost cazul. 
Am adaugat 1 lingura de sare si 3 linguri de ulei si am lasat sa fiarba.
Intre timp m-am ocupat de perisoare: am amestecat carnea de manzat cu 2 oua de prepelita (varianta originala era 1 albus + 1 ou intreg de gaina amandoua!), patrunjelul si mararul tocate marunt, orezul spalat, sarea si piperul. 
Am amestecat si am mai adaugat 2 oua de prepelite, amestecand bine. Nu am folosit oua de prepelita ca sa fiu eu mai cu mot, ci ptr ca aveam in frigider foarte multe si m-am gandit ca le pot folosi si in varianta asta!
Cu mainile umezite am facut perisoarele pe care le-am asezat frumos pe o farfurie intinsa.
Cand legumele au fost fierte – dupa cca 30 minute, am dat focul mic, am adaugat orezul si perisoarele. 
Am lasat sa fiarba cca 20 minute.
Am adaugat putin suc de rosii.. si am lasat sa fiarba cca 5 minute.
Dupa acest timp am pus borsul si legatura de patrunjel tocata marunt. 
Am mai lasat sa fiarba cca 5-10 minute.
Am amestecat cu furculita 2 galbenusuri de ou de gaina, 
...am pus cu polonicul zeama din oala peste galbenusuri, amestecand continuu, apoi am rasturnat in oala, incorporand bine.
Am mai lasat cateva clocote, apoi am stins focul.
Am papat ciorbita cu smantana (desi nu este neaparat nevoie..., dar, na, din obisnuinta!) si ardei iute, alaturi de painica floare! O nebunie!!!
Este poate una dintre cele mai bune ciorbite de perisoare pe care am papat-o vreodata si care va ramane clar ciorbita familiei noastre! 
Multumesc mult Antonina pentru reteta asta minunata!
Pofta buna va doresc!