contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Potroace

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)


Ingrediente:

300 - 400 g pipote curcan
3 gaturi curcan
un morcov mare
o albitura
o telina mica
2 ardei(am folosit un amestec de ardei congelat de culoare rosu,galben,verde)
o ceapa
1-2 linguri de orez
1-1,5 l bors sau zeama de varza dupa gust
sare,piper
leustean,tarhon
Optional pentru dressing :2 galbenusuri de ou ,100 ml smantana sau iaurt
 

Mod de preparare:
 Carnea se spala,eventual se portioneaza si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa ce se indeparteaza toata spuma formata se adauga zarzavatul curatat,spalat si taiat fideluta sau tocat marunt.Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte se adauga orezul ales,spalat si se lasa in continuare sa fiarba amestecand usor sa nu se lipeasca.Cand a fiert si orezul se toarna borsul fiert in prealabil,se sareaza si condimenteaza dupa gust si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.Inainte sa se opreasca focul se adauga verdeata tocata marunt.


Cui ii place ca ciorba sa fie dreasa se toarna mai intai dressingul obtinut din galbenusurile amestecate cu smantana sau iaurt,3-4 linguri de zeama din ciorba pentru a ajunge la aceeasi temperatura cu ciorba ,iar la final se adauga verdeata tocata marunt.


Articol recomandat de valentinaghidculinar.blogspot.com