contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Rosii - Sopa De Tomate (agria)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Buna prieteni, de data asta va prezint o ciorba normala pentru noi romani. Dar nu puteam sa la ssi sa nu fac un articol despre ciorba noastra de rosii, retete de genul asta in Spania nu am vazut ca s-ar face, de acea din cand in cand voi posta si cate o reteta cane la uni li se poate parea banala...
Hola amigos, esta vez vengo a prezentaros una sopa de tomate, una sopa muy normal para la gente de Rumania, de hecho en el verano se prepara muchas veces, por lo  menos en mi familia.

Ingrediente:
9 cani cu apa
3 linguri ulei de masline
1 morcov
1 cepa mare
1 radacina patrunjel
3 cartofi
1/2 dovlecel mic
1, 300 gr rosii
20 gr fidea integrale
1 lingurita cimbru
1 lingurita leustean
2 lingurite patrunjel
1/2 suc de lamaie
sare dupa gust

Ingredientes:
9 tazas con agua
3 cucharas aceite de oliva
1 zanahoria
1 cebolla grande
1 raiz de perejil (se puede sustituir con raiz de apio)
3 patatas
1/2 calabacin
1,300 gr tomates
20 gr fideos integrales
1 cucaradita tomillo
1 cucharadita leustean (se puede sustistuir con hojas de apio)
2 cucharaditas perejil
1/2 zumo de limón
sal al gusto

Se toaca marunt, morcovul, cepa, radacina de patrunjel, dupa care se pune la calit in cele doua linguri de ulei si cu o cana de apa din cele 9 cani, daca mai este nevie se mai adauga apa.
Dupa 10 min se adauga cartofi cu dovlecelul curatat si taiat cuburi de adauga la ciorba impreuna cu cele 8 cani cu apa (dar apa sa fie fierbinte).
Se lasa inca 10 min si adaugam rosiile curatate (jumate taiate cubulete si restul la blender), se lasa sa fiarba 15 min.
Dupa care se adauga 20 gr fidea, iar dupa 5 min punem mirodeniile, sarea si zeama de lamaie dupa gust si se opreste focul. Este gata pentru servit!

La zanahoria, la cebolla , la raiz de perejil se les quita la piel y luego se corta en daditos, despues se pone con el aceite y una taza de agua (de esás 9 tazas) a hervir, sí hace falta se añade más agua.
Despues de 10 min se anade las patatas y el calabacin pelados y cortados en cuadraditos junto con el resto del agua, (el agua que se añade tiene que estar hirviendo).
Se deja otros 10 min y se añade los tomates pelados (la mitad lo he triturado y la otra lo he cortado en daditos), se deja hervir 10 min.
Se añade los fideos y despues de 5 min, se pone las especias, la sal y el zumo de limon al gusto, se apaga el fuego. Y lista para servir!





Articol recomandat de vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com