contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba Radauteana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am descoperit ciorba radauteana anul acesta cand mama prietenului meu mi-a spus ca a gasit o ciorba asemanatoare cu cea de burta, dar care se face cu carne de pui. Asta doar pentru ca nu toti membrii familiei mele manaca burta(eu nu am probleme cu burta, creierul, ficatul,etc-dar jumatatea mea stramba din nasuc de cate ori vede sau aude de burta in ciorba)

Am incercat ciorba dupa aceea in mai multe ocazii si a fost excelenta de fiecare data.  Din cate am inteles ciorba radauteana a fost inventata de o bucatareasa din Radauti, orasul natal al unei bune prietene de-a mele Raluca, care e mandra nevoie mare de aceasta ciorba si o comanda de cate ori e disponibila la bistroul unde mancam la pranz.

Avem nevoie de:

- 4 buc piept de pui mari dezosate
- 4 morcovi razaliti
- 2 radacini patrunjel sau pastarnac razalite
- 2 ardei capia sau grasi taiati marunt

- 4 galbenusuri de ou
- 400 grame smantana
- otet si/sau sare de lamaie(un varf de cutit)
- 2 catei de usturoi zdrobit
-1 legatura de patrunjel taiat marunt

-1 ceapa intreaga care se fierbe cu carnea apoi se scoate si se arunca

-ardei iuti murati

1. Se fierbe pieptul de pui taiat cubulete cu legumele in 4 l de apa cu o lingura de sare, pana pieptul este fiert(si legumele vor fi fierte cam in aceeasi perioada daca sunt razalite). Se ia spuma de pe deasupra supei.

2. Se ia de pe foc. Se arunca ceapa.Se adauga apoi smantana amestecata cu galbenusurile de ou, si se amesteca viguros pentru a nu se face cocoloase.

3. Se adauga piper si verdeata in supa. Se acreste cu otet sau sare de lamaie. Eu prefer sarea de lamaie.(un varf de cutit de sare de lamaie-dupa gust)

Serviti cu paine proaspata si ardei iute, la fel ca si ciorba de burta.

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com