contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciuperci Cu Oua, La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza

   Tineti minte ca v-am mai povestit eu pe aici pe blog, cand am facut spumoasele alea de Prajiturici cu crema de branza si zmeura, sa nu aruncati galbenusurile de la oua? Ei bine da. Adica mai bine zis le-am aruncat in niste ciuperci, ametecate cu putintica ceapa si branzica telemea si  ... la cuptor cu ele. Ce a iesit? O minunatie. te lingi pe degete, spui saru'mana pentru masa si mai ceri o portie. Pe bune!

Asadar ingrediente:
  • 10 galbenusuri 
  • 1 kg ciuperci champignon
  • o ceapa mare
  • 200 gr telemea
  • unt si malai pentru tapetat tava


   Asadar luati galbenusurile de ou, in cazul asta fusera 10, dar voi folositi fix cate va lasa inima si portofelul. Sau si mai bine dupa ce va delectati  cu albusurile facute spuma pentru minunatele alea de prajiturici, urmati exemplul meu si folositi-le cu ingredere pentru procedeul descris aici. n-o sa va para rau...cu 10 oo! (oua) aveti parte de una din cele mai tari aventuri culinare din viata voastra :D e prea mult spus?...poate, but who cares? :))
     So, ...revedind, luati gabenusurile si zbatetile de le vine rau , transformandu-le intr-o chestiune fluida. Adaugati putintica sare si lasati la hodinit. 
   Separat taiati ciupercile felii groase si aruncati-le intr-o tigaie, in care ati calit o ceapa mare taiata marunt. Lasati-le acolo la sotat. Nu le tineti mult pe foc. Se vor flescai, va iesi din ele toata apa si ...trash. Asa ca le invatiti de doua trei ori in tigaia aia incinsa dupa care le rasturnati peste galbenusuri. Amestecati bine. 
   Tot amestecul asta il turnati apoi intr-o tava de  tarta tapetata bine cu unt si malai. Nivelati si dati la cuptor. Coaceti la foc potrivit pana incepe a se ingheca galbenusul.
    Cand vedeti ca e aproape gata, presarati pe mijloc telemeaua rasa pe razatoarea mare. Mai lasati apoi la cuptor cateva minute, vreo 8 maxim si ....savurati. Perfecta!
Pofta buna!