contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciupercile Hortex Si Aripioarele Marinate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Din nou la categoria: ce am mai avut de ucis din zona sau cum sa faci un super sampler (asta mi-a venit amintindu-ma de felurile de la Ruby Tuesday).

Adicatalea eram curioasa foc de cum sunt si cum se comporta ciupercile alea bulgaresti, ma asteptam sa gasesc o tona de ceapa sau alte surprize, de unde, a fost exact ce trebuie, cupercile taiate bucati generoase, ceapa cat trebuie, totul bine curatat.

Mai aveam si niste aripioare de la bulgaroaica, marinate de ei, nu mai iau, nu ca ar fi fost rele, dar sarate neica, pentru gustul meu mai nou, potroaca, le-am ucis si pe ele la foc mic in ceaunul cu untura (ca de cand zic sa scap de untura aia, asa am fost sigura ca nu se mai poate refolosi).

Si in plus, aveam o cutiuta luata mai de mult de cascaval pane de la Delaco, nu e cine stie ce, cine a pus ca sos in cutie din ala de doi bani, dulce acrisor, a fost cam tembel, merge casu’ pane cu sos chinezesc precum un caine adus din zapada pe o mocheta alba de angora.

Asa, deci cum afara ninge linistit, a inceput pe la un sapte jumatate, am pregatit gingiumingiu, portii de papusi. Fript aripile, apoi cascavalul, inabusit ciupercile intr-un strop de ulei. Eu pe ele.

Slide1

Pentru ca mi-am adus aminte de mandra bucovina, o parte din ciuperci le-am facut cu smantana grasa.

Slide2

Ingredientele retetei 1 din “super sampler”: ciuperci, ceapa, sare, piper, smantana.

Slide3

Ciupercile ramase, adica reteta doi (va dati seama de dimensiunile portiilor, cat putea ramane din 400g de ciupercute, un fleac): ciuperci, maioneza, patrunjel, usturoi.

Slide4

Pana s-au pus astea la bataie, gata si aripile, frumos rumenite si scurse.

Slide5

Asa ca iaca si gustarea centrala: pane-urile (la jumatate de pret merita luate de o pohta, dar in general, nu, nici macar cascavalul folosit nu e cine stie ce), aripile (cah, sarate, altfel bune condimentele, dar sare ca pentru cai), sosul de la pane-uri care merge la aripi si maioneza cu usturoi.

Slide6

V-am zis ca afara ninge linistit?

Slide7

Frumos ar fi sa stai cu gingiumingiu astea langa un foc, cu un televizor la care sa fie si un film simpatic si sa te benoclezi de la caldura la fulgi, sa fie liniste, sa nu sune nici un telefon, sa nu vrea cainele afara si oamenii inauntru, sa fie o cada plina cu apa calda in fata, pe o veranda inchipuita, sa stai in aburi in timp ce curg fulgii. Ideal e sa toarca si o pisica undeva in fundal si cainele sa doarma pe pres in fata focului.

Vezi sa nu, alooo, desteptarea, ca belelele curg garla.

rororo